DigitalGlobe-Imagery
Analyse

Fukushima en Tsjernobyl: de balans

Op 11 maart werd Japan getroffen door een aardbeving van 8,9 op de schaal van Richter. Even later volgde een reusachtige tsunami. Net geen 25 jaar na de kernramp in Tsjernobyl leidde dit in en rond de kerncentrale van Fukushima Dai-ichi, aan de oostkust van Japan, tot een nieuwe grote nucleaire crisis. MO* maakt de vergelijking tussen de twee rampe ...
Nieuws

Milieuramp Rusland te wijten aan hebzucht en roekeloosheid

Nu milieudeskundigen de schade van de ramp met de Russische olietanker opmeten, wordt duidelijk wat de ware oorzaken zijn van de grootste ecologische catastrofe sinds Tsjernobyl.
Nieuws

Russische cyberoorlog laait weer op

De Euraziatische Jongerenunie heeft gisteren tijdens een persconferentie in Moskou bevestigd dat ze de website van de pro-westerse president van Oekraïne, Viktor Joesjtsjenko, sinds zondag onder vuur neemt. Dat schrijft Radio Free Europe. De website is vandaag (31 oktober) nog altijd niet bereikbaar.
Nieuws

Flirten met de NAVO onder het oog van Rusland

Het Westen ziet Oekraïne graag toetreden tot de Noord Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO). Maar de publieke opinie in het land werd de afgelopen vijf jaar steeds minder pro-westers.