Jeff Attaway (CC BY 2.0)
Opinie

‘De kusten van West-Afrika zijn in gevaar’

De klimaatverandering bedreigt alle kustgebieden ter wereld, ook de West-Afrikaanse. Volgens onderzoekers van het Franse Institut de Recherche pour le Développement (IRD) zijn er drie scenario’s. Slechts één garandeert een goede afloop, schrijft onderzoeker Olusegun Dada in een opiniestuk.
Fonthip Ward / Pixabay
Opinie

Voor paradijselijke reisbestemmingen ligt economische ramp op de loer

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te perken eisen een zware tol van de toeristische sector. Vooral het internationale toerisme zal zware klappen krijgen, zegt Pamela Coke-Hamilton van de VN-conferentie inzake handel en ontwikkeling (Unctad). Voor sommige van de paradijselijke reisbestemmingen ligt een economische ramp op de l ...
Greenpeace Polska CC BY-ND 2.0
Analyse

Slagen wereldleiders in 2019 voor hun klimaatexamen?

Na de technisch succesvolle maar politiek zwakke klimaattop in Polen volgt in 2019 een belangrijk klimaatexamen voor de wereld. Grote vraag is hoeveel en welke landen hun nationale klimaatplannen zullen opkrikken, en hoe.
Senorhorst Jahnsen CC BY 2.0
Nieuws

Handel tussen China en Mozambique kent groei van 45 procent

Tijdens de eerste zeven maanden van dit jaar is de handel tussen China en de landen die Portugees als officiële taal hebben met 21,5 procent gegroeid. De grootste toename was weggelegd voor de relatie China-Mozambique, goed voor een groei van 45 procent.

Olieweelde lonkt voor Sao Tomé en Principe

Sao Tomé en Principe, een eilandenstaat voor de kust van West-Afrika, kan profiteren van grote hoeveelheden olie in de Golf van Guinea. Het land gaat een verantwoord en transparant management van de oliebronnen echter uit de weg, stelt Human Rights Watch (HRW) in een rapport.
Nieuws

Herwaardering voor traditionele genezers op São Tomé

Op São Tomé wordt het planten van een Dracaena arborea (po-sabomboom) in de achtertuin gezien als een goede investering in je gezondheid. Er is wel wat ruimte nodig: de boom met zwaardvormige bladeren kan twintig meter hoog worden.
Nieuws

Staatsgreep verijdeld in São Tomé en Principe

De afgelopen week werden 38 verdachten gearresteerd die een staatsgreep gepland hadden in São Tomé en Principé, een eilandengroep aan de westkust van Afrika.