© 11.11.11/Mies Cosemans
Nieuws

‘Op vlak van mensenrechten en milieu kijkt België nog veel te veel de kat uit de boom’

In een geglobaliseerde wereld heeft lokaal beleid globale gevolgen. Houden de beleidsmakers daar genoeg rekening mee? Zes partijkopstukken gingen hierover in gesprek tijdens het kopstukkendebat van 11.11.11. 
© Trocaire (CC BY 2.0)
Nieuws

NASA: Watertekorten worden cruciaal probleem

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA waarschuwt dat tekort aan water een groot milieuprobleem wordt deze eeuw. Uit diepgaand onderzoek blijkt dat de reserves zienderogen slinken in negentien regio’s in de wereld, van China tot de Kaspische Zee.
© Fairtrade Belgium
Nieuws

Fair Trade: ‘Belgische overheid laat het over aan vrijwilligers’

Ons land heeft de ambitie om fair trade meer te promoten maar de verschillende Belgische overheden hebben nagenoeg nog niets ondernomen om eerlijke handel en respect voor mensenrechten afdwingbaar te maken. In tegenstelling tot de ons omringende landen blijft de overheid dit overlaten aan vrijwillige initiatieven. Dit blijkt uit een rondvraag bij e ...
Steve Evans (CC BY-NC 2.0)
Nieuws

Unicef Griekenland: ‘1800 kinderen leven in open kampen of op straat’

Op verschillende van de Griekse eilanden zitten momenteel dubbel zoveel niet-begeleide vluchtelingenkinderen in opvangcentra dan dat die centra eigenlijk aankunnen. Voor 1800 kinderen is er helemaal geen plek, zegt Unicef.
UN Women (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

Charles Michel: ‘Vechten voor onze economie, voor democratie en tegen obscurantisme’

Na de minister van Buitenlandse Zaken was het de beurt aan premier Charles Michel om zijn visie op de taak van de Belgische diplomatie in het komende jaar te geven. Er moet een einde komen aan Belgium bashing, zei Michel op de diplomatieke dagen, georganiseerd naar aanleiding van het jaarlijkse bezoek van de Belgische ambassadeurs aan ons ...
Neven Mimica is EU commissaris voor Internationale Samenwerking en Ontwikkeling. © European Union 2014 - European Parliament" (Attribution-NonCommercial-NoDerivs Creative Commons license)
Nieuws

Europa’s klimaatplan voor het Zuiden

De EU wordt wereldwijd gewaardeerd als trendsetter in klimaatbeleid. Samenwerking met ontwikkelingslanden is voor Europa prioriteit. In de aanloop naar de klimaatconferentie van Parijs, stelde de Europese Commissie haar Globale Alliantie tegen Klimaatverandering (GCCA+) voor.
© Tim Buelens
Nieuws

Kloof tussen ontwikkelingssector en bedrijfswereld versmalt

Bedrijven zijn er niet alleen voor de winst. Ze hebben ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid, ook ten aanzien van het Zuiden. Ondernemers voor Ondernemers nemen die op door kleinschalige bedrijven in het Zuiden te ondersteunen en hun expertise te delen. Gisteren vierden ze hun vijftiende verjaardag en in die tijdspanne is er een lange weg a ...
© Reuters/Mike Segar
Nieuws

‘België moet wetgeving aanpassen om ontwikkelingsdoelen te bereiken’

De Belgische wetgeving heeft een dringende upgrade nodig als ons land de nieuwe ontwikkelingsdoelen wil halen die dit weekend worden goedgekeurd in New York. Dat is de conclusie van 36 middenveldorganisaties.
Nieuws

Wetenschappers spreken gewonemensentaal: mens verandert klimaat

Wetenschappers zijn er meer dan ooit van overtuigd dat de mens aan de oorzaak ligt van de klimaatverandering. De Amerikaanse en Britse academies voor wetenschappen stellen dat in een nieuwe publicatie. In gewonemensentaal bovendien.
cc Wikimedia / Aarchiba
Nieuws

John Kerry breekt lans voor oceanen

De Amerikaanse minister voor Buitenlandse Zaken John Kerry roept op om het aantal zeereservaten wereldwijd te vertienvoudigen en visbestanden beter te beschermen. Het is de tweede keer al deze maand dat Kerry een lans breekt voor het milieu, na een eerdere oproep tot klimaatactie.
Center For Disease Control
Nieuws

Doorbraak in onderzoek naar werking malariaparasiet

De malariaparasiet heeft een van zijn grote geheimen blootgegeven. Wetenschappers hebben achterhaald hoe de parasiet de mug besmet die malaria overdraagt op de mens, een doorbraak.
University of Exeter
Nieuws

Britse universiteit geeft gratis onlinecursus over klimaat

De Universiteit van Exeter begint volgende week met een onlinecursus over de klimaatverandering. De cursus is gratis, iedereen kan zich inschrijven.

Pagina's