© Garry Lotulung
Analyse

Wie zich afvraagt waarom China de wereld overspoelt met elektrische auto’s, moet ook naar Indonesië kijken

Indonesië verbiedt de export van ruw nikkelerts. Wie de rode grondstof wil opgraven, moet smelterijen en staalfabrieken bouwen. Wijzen op de desastreuze milieu-impact van de nikkelboom wordt niet in dank afgenomen.
U.S. Secretary of Defense / Flickr (CC0)
Wereldblog

Hoe gaat het verder na de verkiezingen in Indonesië? Vijf vragen en antwoorden

De officiële resultaten van de recente verkiezingen in Indonesië laten nog op zich wachten, maar volgens exit-polls is Prabowo Subianto de winnaar met meer dan 50% van de stemmen. Dat lijkt slecht nieuws voor de mensenrechten, schrijft Kris Vanslambrouck, Azië-expert bij 11.11.11.
NIAID (CC BY 2.0 DEED)
Nieuws

Muggen worden wapens in de strijd tegen dengue en zika

Om ziektes zoals dengue en zika in te dammen hebben verschillende steden in Latijns-Amerika besloten om vuur met vuur te bestrijden. Ze zetten op grote schaal bijzondere muggen uit. Die zijn besmet met een bacterie die hun vermogen vermindert om ziektes over te brengen.  
Australian Embassy Jakarta (CC BY 2.0 DEED)
Nieuws

Presidentsverkiezingen Indonesië: mensenrechtenorganisaties houden hun hart vast

Op Valentijn hebben ruim 200 miljoen Indonesiërs een date met de stembus. Huidig president Joko Widodo zwaait na tien jaar af, maar blijft vermoedelijk een rol spelen achter de schermen. Mensenrechtenorganisaties vrezen voor de toekomst van de democratie in het land.
Amnesty International via Flickr (CC BY-NC-ND 2.0 DEED)
Nieuws

Dodelijkste jaar voor Rohingya bootvluchtelingen sinds 2014

Vorig jaar zijn minstens 569 Rohingya verdronken of verdwenen tijdens pogingen om te ontsnappen aan geweld en vervolging in Bangladesh en Myanmar. Dat is het hoogste aantal sinds 2014.
Pixabay (CC0 1.0 DEED)
Opinie

4 miljard mensen naar de stembus in 2024: ‘Belangrijke test voor de democratie’

2024 wordt een mijlpaal in de geschiedenis van de democratie, schrijft analist Nicholas Reece van de Universiteit van Melbourne. Voor het eerst in de menselijke geschiedenis zullen meer dan 4 miljard mensen in meer dan 40 landen naar de stembus gaan. Zullen democratieën deze lakmoesproef doorstaan?
Paul Einerhand / Unsplash
Opinie

‘Warmer zeewater betekent minder vis, en dat heeft gevolgen voor de voedselzekerheid’

Door de klimaatverandering nemen de visbestanden verder af. Daardoor zullen arme landen minder toegang hebben tot vis, een relatief goedkope bron van gezonde voeding. Een hervorming van de visserij dringt zich op, schrijven biologen Stefanie Colombo en Aaron MacNeil.
Patrick Hendry / Unsplash
Analyse

Hét hete hangijzer van de klimaattop? Uitfasering van fossiele brandstoffen

Dit is wat er op het spel staat op de VN-klimaattop in Dubai: een internationaal akkoord over de uitfasering van fossiele brandstoffen. Zal dat lukken, met een oliestaat die de klimaattop organiseert?
Gerry Machen (CC BY-ND 2.0 DEED)
Nieuws

Landen plannen twee keer zoveel steenkool, olie en gas als klimaatakkoord toelaat

Regeringen zijn van plan om in 2030 twee keer zoveel fossiele brandstoffen te produceren als wat het Klimaatakkoord van Parijs toelaat. Dat blijkt uit een VN-onderzoek van 20 grote landen die steenkool, olie en gas produceren.
CIFOR (CC BY-NC-ND 2.0 DEED)
Nieuws

Indonesië zwakt steenkoolstop af door gebrek aan klimaatfinanciering

Indonesië heeft zijn plannen om kolencentrales sneller te sluiten afgezwakt nadat de vraag aan rijke landen om daarbij te helpen met subsidies, in dovemansoren was gevallen.
© Belga
Interview

‘Indonesië kan onmogelijk voorzien in de wereldwijde vraag naar palmolie’

Door de oorlog in Oekraïne explodeerde de vraag naar palmolie. En dat is niet zonder gevolgen, zien de activisten van milieuorganisatie Walhi. In hun thuisland Indonesië ondervinden ze de schadelijke effecten van de palmolie-industrie aan den lijve: ‘We hebben met een catastrofe te maken.’
Prami.ap90 / Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)
Nieuws

Indiër verliest tot 12 levensjaren door luchtvervuiling, gemiddelde wereldburger ‘slechts’ 2

Luchtvervuiling blijft een van de grootste bedreigingen voor de volksgezondheid ter wereld, blijkt uit nieuwe cijfers. De impact is sterk geconcentreerd in Azië en Afrika. Een gemiddelde inwoner van Delhi verliest er zelfs 12 jaar van zijn of haar leven aan.

Pagina's

Met de steun van

 2770  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.