Loopt Europa leeg?

Grote gebieden in Europa raken ontvolkt. Van Spanje tot Hongarije lopen dorpen leeg. Boosdoeners zijn emigratie, een hoog sterftecijfer en een laag geboortecijfer.

De staat mag weer sturen

Voor het eerst in lange tijd lijken staten weer een actieve rol te krijgen in onze economieën, met uitdagingen als de ongelijkheid en de klimaatcrisis.

Taliban grijpen macht in Afghanistan

In ruil voor een vrije aftocht van westerse troepen gaf Donald Trump de Taliban in 2020 zowat alles wat ze konden wensen.

Welke gevolgen heeft onze overconsumptie van elektronica?

De consumptie van elektronica draait op volle toeren.

Moeten we afkicken van de "war on drugs"?

Illegaal drugsgeld komt te vaak terecht bij mensen op zoek naar snel geld, vaak om in conflicten te pompen.

Op de vlucht in eigen hoofd

Posttraumatische stress: volgens studies lijdt meer dan 40 procent van de ongeveer 2,5 miljoen erkende vluchtelingen in de Europese Unie eraan.

Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd

Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd: dat zijn complexe begrippen, gematcht met experts die ze in een paar minuten haarfijn en helder kunnen duiden.

Vrouw zijn in een veranderend India

India is in volle maatschappelijke ontwikkeling: aan de ene kant is er een beweging democratisering en toenemend individualisme, aan de andere kant komt de — veelal masculiene – verrechtsing tot bl

De stad is ook van A

Met meer dan 8000 zijn ze, de Afghaanse Antwerpenaren. Daarmee vormen ze de 5de nationaliteit in de Scheldestad. Gie Goris dook diep onder in hun leefwereld.

Politiegeweld: de politie, uw vriend?

Jonathan Jacob, Jozef Chovanec, Ibrahima, Adil, Akram, Mehdi, Mawda of Lamine: zij stierven allen tijdens een politie-interventie.

Vaccinongelijkheid: twee maten en gewichten

Wat blijft er vandaag nog over van de mondiale solidariteit waarmee de coronapandemie was begonnen?

Je privacy of je leven

Van camera’s op straat tot sociale media: ieders recht op privacy staat vandaag onder druk. Maar wie bekommert zich om de privacy van mensen met vaak grotere zorgen?

Pagina's