Allochtone holebi’s genomineerd voor emancipatieprijs

De holebi vereniging Merhaba is genomineerd voor de emancipatieprijs van VOEM. Merhaba concentreert zich vooral op holebi’s met roots in Noord Afrika, het Midden-Oosten of Turkije. VOEM is de Vereniging voor Ontwikkeling en Emancipatie van Moslims.

VOEM reikt jaarlijks een prijs uit aan personen of organisaties die zich inspannen om allochtone en autochtone Vlamingen of moslims en niet-moslims, dichter bij elkaar te brengen. Kanshebber van dit jaar is Merhaba. Deze organisatie ondersteunt holebi’s met roots in Noord Afrika, Midden-Oosten of Turkije. Via informatieverstrekking maar ook via feestjes, gespreksavonden en tal van andere activiteiten biedt Merhaba een veilige haven voor deze holebi’s.

Naast Merhaba zijn er nog zes andere genomineerden: Stichting Communicatie in Beeld (CIB), ACW 2060 Antwerpen, Moskee Al-Buraq in Mechelen, Ali Salmi, Intercultural Dialogue Platform (IDP), Mina Chebaa — vereniging Vrouwenemancipatie Antwerpen. Vrijdag 29 oktober worden twee winnaars bekend gemaakt die de Emancipatieprijs in ontvangst mogen nemen.

© 2010 – StampMedia – Karen De Bruyn

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift