Dossier Podcast: Niemandsland. Over Gentenaars zonder woning

2017 was het jaar waarin Gent kraakstad van Vlaanderen werd. Na een hevige mediastorm en verhitte politieke debatten werd een kraakwet gestemd en voerde Gent een actieplan tegen kraken in. Maar wat zijn de gevolgen van dit nieuwe beleid? Wat betekent de kraakwet voor daklozen? En waarom leven er nog steeds gezinnen met kinderen op straat in Gent? Een podcast, in 3 delen, van Marie Borremans en Louise Hantson. 

ma 05/03
Ferdinand Feys (CC BY-NC-ND 2.0)
Gents Schepen voor Wonen Sven Taeldeman reageert op de podcastserie ‘Niemandsland: over Gentenaars zonder woning’ waarin we verhalen brachten uit de marge van de Gentse woningmarkt. 
wo 31/01
© Ruth Govaerts
‘Hier een park. Daar een park. Even zitten. Weer rondlopen. Het is koud. Voor mij is dat niet erg, maar voor de kleintjes wel. Ze kunnen niet meer opwarmen.’ In deze laatste aflevering van Niemandsland maken we kennis met Anna en Matej. Samen met hun acht kinderen leven ze op straat.
di 23/01
© Ruth Govaerts
‘Michael is 26 als hij plots op straat komt te staan. Vanaf dan is hij voortdurend onderweg.’ Marie Borremans en Louise Hantson trokken door Gent op zoek naar mensen die door de mazen van het net van het Gents huisvestingsbeleid glippen. Hier de tweede aflevering van de podcast Niemandsland.
vr 19/01
© Ruth Govaerts
Marie Borremans en Louise Hantson trokken door Gent op zoek naar mensen die door de mazen van het net van het Gents huisvestingsbeleid glippen. Een podcast in drie afleveringen met de titel: Niemandsland