Vacature

MO* zoekt een eindredacteur (80%)

MO* zoekt een vaste eindredacteur (80%) voor het concipiëren, begeleiden en afwerken van artikels voor publicatie online en in print. 

De eindredacteur versterkt het magazinegevoel van de artikels die de MO*redactie publiceert door vanaf het opzet mee te werken aan een optimale en innovatieve vorm en door garant te staan voor een aantrekkelijke, toegankelijke en correcte afwerking. Bij dat laatste hoort ook tekstredactie en -correctie.

De eindredacteur heeft prioritair een ondersteunende functie voor de eigen redactie en is daarnaast verantwoordelijk voor de tekstafwerking van selecte bijdragen van freelancers (voor publicatie in het magazine, in de serie MO*papers en online). 

Hij/zij werkt onder hoofdredacteur, in overleg met de webcoördinator (die binnenkomende voorstellen afweegt i.s.m. hoofdredacteur en opvolgt). 

De eindredacteur overlegt met de journalist en webcoördinator over vormkeuzes voor het afgesproken stuk, en informeert de hoofdredacteur daarover tijdig.

Deze aanwerving kadert in een ruimere strategische keuze van MO* om de inhoudelijke uniciteit te versterken met bijkomende investeringen in kwaliteit.

We verwachten van de eindredacteur:

  • grote taalvastheid (teksten van diverse kwaliteit afwerken tot kwalitatief sterke en taalkundig correcte teksten)
  • brede kennis van de journalistieke vormen en (tekstuele en multimediale) innovatie, gericht op toegankelijkheid, aantrekkelijkheid en impact van de aangeboden informatie
  • vaardigheid om samen met diverse journalisten te werken aan het kwalitatief versterken van hun journalistieke productie
  • flexibiliteit die nodig is om projecten op langere termijn te combineren met dringende actualiteit of opdrachten op korte termijn
  • minstens vijf jaar ervaring in tekst- en eindredactie; concrete ervaring met het coachen van journalisten op het vlak van tekst en vorm strekt tot aanbeveling

Werkplaats: Redactie MO*, Vlasfabriekstraat 11, 1060 Brussel. Verloning op basis van PC 329; relevante anciënniteit.

Cv en motivatiebrief bezorgen aan hoofdredacteur gie.goris@mo.be, ten laatste middernacht 21 maart. 

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift