Een antwoord op al uw vragen over migratie

Hoeveel migratie kan Europa aan? Kan de Navo de vluchtelingenstroom stoppen? Een antwoord op deze en meer vragen over migratie waar u vandaag niet onderuit kan.

  • © Reuters/Kai Pfaffenbach Een Syrische vrouw aan het wenen in een registratiecentrum voor vluchtelingen in Neu-Isenburg, even buiten Frankfurt, Duitsland. © Reuters/Kai Pfaffenbach

Hoeveel migratie kan Europa aan?

Vorig weekend kopten alle media dat München capituleerde. De Duitse stad kon de instroom niet langer aan. Niet verbazend, gezien de omvang. Maar hoe meet je eigenlijk wat de opvangcapaciteit van een stad, land of regio is? 
Lees verder

Is de wereld echt veranderd?

De vluchtelingenstromen die op de EU afkomen, vertellen ons dat de wereld echt veranderd is. Handvaten om orde uit chaos te scheppen, zijn afgebrokkeld. 
Lees verder

Kan de Navo de vluchtelingenstroom stoppen?

Generaals en toppolitici gebruiken de vluchtelingencrisis om te pleiten voor het sturen van westerse legers naar Syrië. Het is belangrijk om even stil te staan bij de gevolgen van zo’n interventie vooraleer “onze jongens en meisjes” hun kaki rugzakken beginnen pakken. 
Lees verder

Het aanzuigeffect: feit of fictie?

Politici halen de jongste weken met enige gretigheid de term ‘aanzuigeffect’ terug aan. Maar bestaat dat nu echt, het effect dat sociale rechten – cadeaus, zeggen sommigen  meer immigranten aantrekken? 
Lees verder

“De Asielzoeker”, een last of zegen?

De tienduizenden mensen aan de grenzen roepen de vraag op of Europa deze vluchtelingenstroom aankan. Of zijn we net gebaat bij hun komst? Politici, opiniemakers en onderzoekers haalden al hun rekenmachine boven om die vragen te beantwoorden. Maar welke cijfers voer je in? 
Lees verder

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3277   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift