Free Photos / Pixabay
Nieuws

Zachte koralen herstellen beter van orkanen

Zachte koralen op verschillende locaties rond de Amerikaanse Maagdeneilanden herstelden zich beter van de vernietigende effecten van opeenvolgende, krachtige stormen in 2017 dan harde varianten.
Opinie

Als god het wil

In november 2005 blies Muriel Degauque (38) zichzelf op in Irak. Het nieuws van de eerste westerse zelfmoordterroriste ging snel de wereld rond. Maar het achterliggende verhaal bleef vijf jaar lang ongeschreven. Wat brengt een Belgische ertoe om op eigen kosten en zonder contacten van Brussel naar Irak te reizen en daar in een Kia Sephia met drie b ...
Nieuws

Klimaatverandering veegt eilanden van de kaart

Het duineneiland Sylt in de Noordzee en de tropische archipel Tuvalu in de Stille Oceaan hebben op het eerste zicht weinig met elkaar gemeen. Door de stijging van de zeespiegel en de steeds krachtiger stormen die het gevolg zijn van de opwarming van de aarde, dreigen ze echter beide van de kaart te worden geveegd.
Nieuws

Cariben willen rampenwaarschuwing uitbreiden

Na de zeebeving in Zuid-Azië die het leven kostte aan meer dan 200.000 mensen, overwegen ook de regeringen in de Cariben een tsunami-waarschuwingssysteem op te zetten. Volgens deskundigen is de kans op een grote tsunami in die regio echter klein en is het nog maar de vraag of zo'n systeem effectief is.