EU Civil and Humanitarian Aid Program CC BY-ND 2.0
Nieuws

Het Chinees-Indiase grensconflict is een trage milieuramp

De concurrentie tussen China en India over hun gedeelde grens in de Himalaya zal niet snel leiden tot een militair of nucleair conflict, maar het creëert wel een trage milieucatastrofe, waarschuwt Ruth Gamble, historicus aan de Universiteit van La Trobe in Melbourne.
Prakash Chakraborty CC BY-NC-ND 2.0
Analyse

De olifant in de Himalaya: India in Sikkim en Bhutan

China wil een weg bouwen in de Doklam, maar volgens India en Bhutan ligt dat plateau op het grondgebied van Bhutan. Daarom houdt India de werkzaamheden tegen. China lijkt de agressor of provocateur, maar welke aspiraties heeft India in de regio? Kroniek van een titanenstrijd.
Panky2sharma
Nieuws

Chinese en Indiase militairen tegenover elkaar in grensconflict met Bhutan

Al wekenlang lopen de spanningen hoog op in het gebied waar de grenzen van China, India en Bhutan samenkomen. Chinese en Indiase militairen staan daar al meer dan een maand tegenover elkaar. Aan beide kanten zouden 300 tot 400 troepen paraat staan. Op sommige plekken staan de troepen letterlijk tegenover elkaar op slec ...
Asian Development Bank/Flickr (CC by-nc-nd 2.0)
Analyse

Honderd procent biologische landbouw in Bhutan

In Bhutan streeft men naar 100% biologische landbouw. Zal het enige land ter wereld dat geluk als maatstaf voor zijn welvaart hanteert hierin slagen?
Christopher Michel (CC BY 2.0)
Nieuws

Bhutan, de beste klimaatleerling van de klas

Het koninkrijkje Bhutan in de Himalaya is het meest klimaatvriendelijke land ter wereld. Het absorbeert drie keer meer CO2 dan het uitstoot, en dat is vooral te danken aan de wouden.
Nissan
Nieuws

Bhutan wil alle auto's elektrisch

Het kleine Himalayastaatje Bhutan kiest resoluut voor de elektrische wagen. Het sloot met autofabrikant Nissan een contract af voor elektrische auto's en infrastructuur.
Nieuws

Bhutan geeft wereldleiders lessen in geluk

Wat is belangrijker in het leven, geluk of geld? Als het van het kleine koninkrijk Bhutan afhangt, zou de wereld wat meer aandacht mogen besteden aan deze eeuwenoude vraag.
Nieuws

Bhutan houdt deur dicht voor gevluchte burgers

De regering van Bhutan heeft afgelopen week opnieuw de deur dichtgegooid voor de tienduizenden Bhutaanse vluchtelingen die soms al decennia in vluchtelingenkampen in Nepal zitten.