鹏野 郑 / Pixabay
Nieuws

Migranten verdienen minder voor hetzelfde werk

Migranten verdienen gemiddeld bijna 13 procent minder dan autochtone werknemers in hoge-inkomenslanden, blijkt uit een nieuw rapport van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). 
Sven Bachström / Pixabay
Nieuws

Koraalduivel begint nu ook Middellandse Zee leeg te vreten

Pas acht jaar geleden dook de koraalduivel voor het eerst op in de Middellandse Zee. Nu al is duidelijk dat deze agressieve invasieve vissoort er wellicht niet meer weggaat. Dat baart biologen grote zorgen, want in de Atlantische Oceaan was de invasie catastrofaal. 
John A. Konrad V (CC BY-SA 3.0)
Nieuws

Olie- en gasconflict op Middellandse Zee dreigt te escaleren

Om de verschillende gas- en olievelden binnen de exclusieve economische zone (EEZ) rond Cyprus te ontginnen, vonden het afgelopen jaar verschillende oefeningen plaats met betrokken landen Griekenland, Israël en Egypte. Die werden steeds overschaduwd door militair spierballengerol van Turkije. Voor 2018 vreest men dat Turkije agressiever te werk zal ...
Nieuws

Cypriotische jeugd vaart nieuwe economische koers

De Cypriotische economie lag na de financiële crisis op apegapen, maar lijkt stilaan uit het diepe dal te klimmen. Dat is onder andere aan de technologische innovatie op het eiland te danken. 'De jeugd klampt zich niet langer aan de traditionele economische sectoren vast.'
public domain
Nieuws

Cypriotische economie slachtoffer Russisch-Westerse spanningen

De Cypriotische en Russische economieën zijn nauw met elkaar verweven. Een nieuwe ronde internationale sancties tegen Rusland zal Cyprus vernietigen. De regering probeert de economie te diversifiëren.
Chief Mass Communication Specialist Kathryn Whittenberger
Nieuws

Amerikaanse marine neemt gekaapte olietanker in

Een speciale eenheid van de Amerikaanse marine heeft zondagnacht een olietanker in de Middellandse Zee overgenomen. Het schip was al meer dan een week bezet door drie Libische militanten, die met meer dan tweehonderdduizend vaten olie de Libische haven Es Sidr verlieten. Bij de actie vielen volgens het Pentagon geen gewonden: het schip is nu op de ...
CC Cabinet Office
Nieuws

Eeuwigdurende onderhandelingen over Turkse (niet-)toetreding

Eind december haalde de Turkse minister van EU-zaken Egemen Bagis hard uit naar het rapport over de toetredingsovereenkomsten van de Europese Commissie. Voormalig Europarlementslid Joost Lagendijk daarentegen verwacht dat in 2013 de Turkse toetredingsonderhandelingen meer kans op slagen zullen krijgen.
Nieuws

Cyprus blijft zoeken naar hereniging

Een van de oudste conflicten op het Europese continent is een stap dichter bij een oplossing gekomen. Dat gelooft men toch, nu Griekse en Turkse leiders opnieuw herenigingsonderhandelingen starten op 3 september.
Nieuws

Christofias nieuwe president van Cyprus

Parlementsvoorzitter Demetris Christofias (AKEL) heeft de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Cyprus gewonnen. Het ging in de finale ronde tussen Christofias en het rechtse Europarlementslid Ioannis Kasoulides (DISY).
Nieuws

Waait er een nieuwe wind door Cyprus?

Op 17 februari 2008 trekken de Grieks-Cyprioten naar de stembus om een nieuwe leider te kiezen voor de volgende vijf jaar. Het opklaren van het conflict op het eiland prijkt hoog op de nationale en internationale agenda.
Nieuws

Cyprus sluit veto tegen EU-toetreding Turkije niet uit

De Grieks-Cypriotische president Tassos Papadopoulos sluit niet uit dat Cyprus zijn veto zal stellen tegen de toetreding van Turkije tot de Europese Unie. Papadopoulos wil dat Turkije eerst het Grieks-Cypriotische deel van het eiland erkent.
Nieuws

Ankara reageert ontgoocheld en bezorgd op toetredingsrapport

Nu de Europese Commissie het lidmaatschap van de Europese Unie opnieuw op de lange baan schuift, hoopt de politieke elite in dat er ten minste een datum wordt vastgesteld waarop de officiële gesprekken voor de toetreding kunnen starten.