publiek domein (CC0)
Boek

Als het imperium een onderneming is, vecht het leger voor de aandeelhouders

De Brexit maakte duidelijk hoe krachtig het verlangen naar een fictief verleden kan zijn. Was het Britse Imperium dan een hersenschim? Toch niet. Maar alvast in Indië werd het niet opgebouwd door een heldhaftige natie, maar door een brutale en gewapende multinational.
Film

Film maken in India: creatief met censuur

Bollywood zegt u wellicht iets, maar kent u Kollywood, Mollywood en Pollywood? In Tamil Nadu, Maharashtra, Punjab en vele andere Indiase deelstaten staan ook inventieve filmmakers achter de camera. 
White House / Pete Souza (CC0)
Boek

De man die de Indiase olifant laat dansen

Narendra Modi leidde zijn hindoenationalistische partij BJP in 2014 naar een klinkende overwinning in de grootste democratische verkiezingen ooit. Hij werd daarmee niet alleen premier van India, maar ook boegbeeld van een land dat internationaal wil meetellen. Intussen worstelen de 1,2 miljard Indiërs met de diepgaande omwentelingen die hun leven o ...
David Davies (CC BY-SA 2.0)
Boek

Macht komt uit een internetaansluiting

De vooruitgang en verspreiding van informatie- en communicatietechnologieën veranderen de wereld rondom ons in een soms angstaanjagend tempo. De invloed van deze evolutie op de politieke realiteit vatten, is cruciaal voor wie de wereld van morgen wil begrijpen.
Oxford University Press
Boek

Reconceptualizing India Studies

De opdracht en het belang van Reconceptualizing India Studies wordt in de inleiding van het boek meteen duidelijk gemaakt: nu India, als een van de opkomende machten, op het punt staat de wereldgeschiedenis opnieuw mee te bepalen, is het belangrijker dan ooit om India goed te begrijpen.
Boek

India. Een persoonlijke biografie van 1,2 miljard mensen

India. Een persoonlijke biografie van 1,2 miljard mensen is een boeiende rondleiding in de opbouw van een van de machtscentra van de 21ste eeuw.
Boek

Moederrivier

Grote rivieren oefenen een enorme aantrekkingskracht uit op boeren en handelaars, maar ook op denkers en reizigers. Dat is niet verwonderlijk, het leven zelf én de complexe beschavingen die de mensheid hielpen overleven, zijn producten van deze moederstromen.