Svdmolen/WikimediaCommons (CC BY-SA 3.0)
Nieuws

China plant ‘grootste wind- en zonnepark uit de geschiedenis’ in Gobiwoestijn

China plant een enorm wind- en zonnepark in de Gobiwoestijn. Tegen 2030 moet het een capaciteit halen van 450 gigawatt - het dubbele van alle Amerikaanse wind- en zonneparken samen.
© NASA
Nieuws

Rook van Siberische bosbranden bereikt Noordpool: 'Historische primeur'

Op satellietbeelden van NASA is te zien hoe de rook van bosbranden in Siberië het noordpoolgebied bereikt hebben. Volgens het Amerikaanse ruimtevaartagentschap is dat nog nooit gebeurd sinds de waarnemingen begonnen.
Lai Pengzhi (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

Vicieuze cirkel van hittegolven duwt Mongolië naar kantelpunt

Straks is Mongolië net zo kaal als de Amerikaanse Southwest, waarschuwen klimaatwetenschappers. Ze zien Mongolië terechtkomen in een vicieuze cirkel van hittegolven.
Denis Egan (CC BY 2.0)
Nieuws

Natuurbescherming redde al minstens 28 zeldzame soorten

Natuurbeschermers hebben sinds 1993 minstens 28 vogelsoorten en zoogdieren gered, blijkt uit een studie van Newcastle University en Birdlife International.
(CC0)
Nieuws

Aziatische vergrijzing brengt ontwikkelingsdoelen in gedrang

Aziatische landen buigen zich deze week in Ulaanbaatar over de vergrijzing in de regio. De impact daarvan moet verzacht worden om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen te bereiken, zegt Naomi Kitahara, Mongolië-directeur van het VN-Bevolkingsfonds.
Darwin Initiative (CC BY-NC-SA 2.0)
Nieuws

Dodelijk virus treft zeldzame saiga-antilopen

In Mongolië zijn sinds december meer dan zevenhonderd karkassen gevonden van bedreigde saiga-antilopen. Naar schatting zijn er 2500 tot 3000 dieren dood, meldt het Wereldnatuurfonds (WWF).
Bankwatch (CC BY-NC-SA 2.0)
Nieuws

Nomaden geïntimideerd door ijzermijn betaald door Europa

Nomadische herders op de Mongoolse steppe hebben te lijden onder een grote ijzerertsmijn, die grotendeels gefinancierd is met Europees geld. Maar mensen die klagen worden zwaar geïntimideerd.  
Aidenvironment
Nieuws

Azië moet ontbossing sneller afremmen

Azië moet meer moeite doen om de dramatische ontbossing in de regio een halt toe te roepen. Hierop werd gewezen tijdens de 32e ronde van de Regionale Conferentie voor Azië en de Stille Oceaan in Ulaanbaatar door de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). Daarnaast werd ook duidelijk dat commerciële aspecten vaak zorgen dat de ...
CC Li Tsin Soon
Nieuws

Gobiwoestijn krijgt windmolenpark

Sainshand, een afgelegen stadje in de Gobiwoestijn in Mongolië, krijgt een windmolenpark.
CC Nick Farnhill
Nieuws

Mongoolse neonazi's kleuren groen

De Mongoolse neonazigroep Tsagaan Khass vormt zich om tot groene beweging. In een Mongolië dat meer en meer aandacht krijgt omwille van zijn minerale rijkdommen, wil de groepering vervuiling veroorzaakt door de buitenlandse mijnbedrijven tegengaan.
CC bayasaa
Nieuws

Verkiezingen in Mongolië beheerst door de mijnbouw

Vandaag, 26 juni, kiest Mongolië een nieuwe president. De toename van buitenlandse investeerders in de mijnsector en de veranderingen die de groeiende economie met zich meebrengt, lijken de toon van de verkiezing te bepalen.
Linh Vien Thai /CC-BY-ND-2.0
Nieuws

Mongolische herders ongerust over dorstige mijnbouw

De bevolking in het zuiden van de Gobiwoestijn is bang dat de mijnbouw aan het langste eind trekt als het gaat om het gebruiken van het schaarse drinkwater. Over twaalf jaar is het water op.

Pagina's