CC John Englart (Takver) (CC BY-SA 2.0)
Boek

Verzetsheld in vredestijd

Daan Heerma van Voss schreef met “De laatste oorlog” een boek dat een zenuw raakt bij onze omgang met de vluchtelingenproblematiek. Maar het is ook een verhaal over verloren liefde en een ...
Nieuw Amsterdam
Boek

Verloren vader

In Verloren vader schetst Sayadin Hersi een veellagige, aangrijpende maar ook grappige en nuchtere kroniek van een oorlog, een gezin, verlies en migratie.
Boek

De Dienst. De BVD van binnenuit

Voormalige agenten uit de inlichtingen- en veiligheidsdiensten die uit de biecht klappen: het blijft een rariteit in de Lage Landen.
Boek

Gastarbeiderskinderen

Eenvoudig, grappig, ontroerend, beklemmend –dat zijn een paar kwalificaties die gegeven kunnen worden aan de verhalen in En we gaan nog niet naar huis. Gastarbeiderskinderen over hun jeugd.
Recensie

Schreeuw om aandacht van een loyale ambtenaar

In de praktijk gaat een derde van het geld voor ontwikkelingshulp verloren. Dat betekent in het geval van Nederland 1,6 van de vijf miljard euro, die we jaarlijks daarvoor uittrekken. En dat komt omd ...
rv
Recensie

DVD: Woorden in het Arabisch en het Nederlands

Met het woord heeft mij gered maakte de Nederlandse filmmaakster Barbara Den Uyl in de eerste plaats een poëtische film over de Iraaks-Belgische schrijver en dichter Rodaan Al Galidi.