Prami.ap90 / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)
Nieuws

Geen enkel land haalt WHO-limiet voor luchtvervuiling

Geen enkel land haalt de luchtkwaliteitsnormen van de Wereldgezondheidsorganisatie, en slechts in 3 procent van de steden blijft de luchtvervuiling binnen de perken. Dat is de conclusie van het jaarlijkse World Air Quality Report van het Zwitserse bedrijf IQAIr.
CC0 1.0 Universal (CC0 1.0) Public Domain Dedication
Nieuws

Honderden lobbyisten voor fossiele industrie aanwezig op klimaattop in Glasgow

Minstens 503 lobbyisten voor de fossiele sector hebben een aanvraag ingediend om deel te nemen aan de VN-klimaattop in Glasgow. Die gaat momenteel de tweede week in. Verschillende ngo's klagen hun massale aanwezigheid aan.
Denis Egan (CC BY 2.0)
Nieuws

Natuurbescherming redde al minstens 28 zeldzame soorten

Natuurbeschermers hebben sinds 1993 minstens 28 vogelsoorten en zoogdieren gered, blijkt uit een studie van Newcastle University en Birdlife International.
Faccion Latina (CC BY-NC 2.0)
Nieuws

Latijns-Amerika gevaarlijkste regio voor verdedigers van mensenrechten

Nergens ter wereld is het verdedigen van mensenrechten zo gevaarlijk als in Latijns-Amerika. Dat blijkt uit het jaarverslag van Amnesty International over de regio.
The National Guard CC BY 2.0
Nieuws

Orkanen bedreigen steeds meer tropische bossen

Frequentere en heviger stormen kunnen tropische bossen langs de Atlantische kust blijvend veranderen, zeggen onderzoekers van de Columbia University in de VS. 
Benjamin Blonder (CC BY 2.0)
Nieuws

Alarmerende studie: insecten verdwijnen op Puerto Rico

Het aantal insecten in het regenwoud van Puerto Rico is sinds de jaren 1970 sterk gedaald, zeggen onderzoekers. Sommige dieren die leven van insecten, zijn ook verdwenen. Hogere temperaturen zijn mogelijk de oorzaak. 
© ep_jhu (CC BY-NC 2.0)
Nieuws

Puerto Ricanen in opstand tegen blijvende noodsituatie

Minstens 120.000 mensen leven nog zonder elektriciteit in de nasleep van de orkaan Maria die in september 2017 Puerto Rico verscheurde. Ondanks het langdurig en zware lijden van de bevolking voerden de VS nieuwe bezuinigingsmaatregelen in om de economische schuld te verkleinen. Duizenden kwamen op de dag van de arbeid de straten van San Juan op als ...
marisol q (CC by-nc-nd 2.0)
Nieuws

Schulden groeien Puerto Rico boven het hoofd

Religieuze leiders op Puerto Rico roepen op tot schuldverlichting voor het Caraïbische eiland dat ten onder dreigt te gaan aan een schuld van 72 miljard dollar - 20.000 dollar per inwoner.
© Photo Jam
Nieuws

Puerto Rico gaat Griekenland achterna

Puerto Rico gaat Griekenland achterna. De economie van het Caraïbische eiland zit op zijn tandvlees. De kredietbeoordelaars zijn zeer pessimistisch.
Edgardo Ayala/IPS
Nieuws

Kleine vissers El Salvador vangen geen vis meer

De hoeveelheid vis en garnaal die wordt gevangen voor de kust van El Salvador wordt ieder jaar kleiner. Een van de oorzaken is overbevissing door de industriële visserij.
REUTERS/Mario Anzuoni
Interview

René Perez Joglar, onbedoeld het gezicht van de Latijns-Amerikaanse lente

René Perez Joglar, alias Residente, is zanger/rapper en boegbeeld van Calle 13, de meest succesvolle Latijns-Amerikaanse muziekgroep van het laatste decennium. Zijn sociale kritiek en de liefde voor het Latijns-Amerikaanse continent. die als een rode draad door het oeuvre van Calle 13 lopen, inspireerde de Movimiento Revolucionario Calle 13 (MRC13) ...
CC Nicolás Carrasco Silva
Analyse

René Pérez Joglar: 'Bewustmaking is het beste wapen tegen geweld'

De zanger van de Porto Ricaanse groep Calle 13 wordt door de jonge Latijns-Amerikanen op handen gedragen. Een over heel het continent actieve protestbeweging pleit met zijn woorden voor een beter onderwijssysteem en minder geweld. Zijn droom: een meer verenigd continent, waar zijn eiland hopelijk ooit deel van mag uitmaken.

Pagina's