Arne Hoel / World Bank (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

Condoomgebruik en hiv-tests nog veel te laag in Afrika

De doelstelling die Afrika in 2030 wil halen rond het gebruik van condooms en het testen op hiv, is nog lang niet in zicht. Onderzoek in 38 Afrikaanse landen bevestigt: het continent zit niet op schema om aids effectief een halt toe te roepen.
H6 Partners / Flickr (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

Vrees voor 50 procent meer kinder- en moedersterfte

COVID-19 haalt vooral in Afrika gezondheidswerkers weg bij kraamzorg. Dat vergroot het gevaar voor zwangere vrouwen en pasgeborenen aanzienlijk, blijkt uit een rapport.
© Miriam Gathigah/IPS
Nieuws

Slim bankieren helpt vrouwen in Kenia aan grond, inkomen en waardigheid

In Kenia blijkt table banking, een alternatieve vorm om aan bankzaken te doen, erg succesvol om vrouwen snel aan grond te helpen. “Met eigen land, verwerven deze vrouwen meer inkomsten en krijgen ze meer vat op hun leven.”
jbdodane (CC BY-NC 2.0)
Nieuws

President Xi ziet een gedeelde toekomst voor China en Afrika

Tijdens de openingsceremonie van de China-Afrikatop pleitte Chinees president Xi Jinping vandaag voor meer samenwerking. “Een gedeelde toekomst en een win-win-samenwerking tussen beide partijen leiden tot geluk, veiligheid en welvaart voor iedereen.”
ILO (CC BY-NC-ND 32.0)
Nieuws

Consument wil inkijk #BehindTheBling

Al meer dan zesduizend mensen kropen in de pen om juwelen- en horlogemerken te vragen waar hun goud en diamanten precies vandaan komen. De sociale mediacampagne #BehindTheBling laat de consument niet onberoerd.
President's Malaria Initiative (cc: 0)
Nieuws

Malaria en cholera dreigen na modderstromen in Sierra Leone

Infectieziekten zoals malaria en cholera dreigen de kop op te steken na de modderstromen en overstromingen afgelopen week in Sierra Leone.
FDID (CC by 2.0)
Nieuws

Digitale betalingen redden levens

Het digitaal betalen van hulpverleners in Sierra Leone ten tijde van de uitbraak van de ebolacrisis heeft levens gered en in totaal meer dan 10 miljoen dollar bespaard. Dat staat te lezen in een rapport van de Better Than Cash Alliance, een verband van overheden, ontwikkelingsorganisaties en bedrijven.
World Bank Photo Collection (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

Ebolavirus kan negen maanden overleven in genezen patiënt

De Wereldgezondheidsorganisatie beschikt over een groeiend aantal bewijzen die aantonen dat het ebolavirus lang overleeft nadat mensen genezen worden verklaard. Overdracht is eerder zeldzaam maar gepaste voorzorgsmaatregelen dienen wel genomen te worden.
CC Overseas Development Institute (CC BY-NC 2.0)
Nieuws

Van zondebok naar sleutelfiguur: traditionele genezers moeten helpen bij strijd tegen ebola

Traditionele genezers in Sierra Leone werden mee verantwoordelijk geacht voor de snelle verspreiding van ebola in het land. Toch moeten ze actief betrokken worden bij de bestrijding van de ziekte en van gelijkaardige crisissen in de toekomst, zegt een nieuw onderzoek door Britse onderzoekers.
United Nations Photo (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

Ebola schrikt buitenlandse toerist in Afrika niet af

Het aantal buitenlandse toeristen in Afrika is in 2014, ondanks negatieve publiciteit over de ebolacrisis, met 2 procent gegroeid. Het continent heeft echter meer potentieel en moet werken aan een 'sterker merk.'
CDC Global (CC BY 2.0)
Nieuws

Ebola-vaccin ook naar Guinee en Sierra Leone

De testen met twee experimentele ebola-vaccins in Liberia worden uitgebreid naar Guinee en Sierra Leone, de twee zwaarst getroffen landen in West-Afrika. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO)  bekendgemaakt.
IHH (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

Angst voor ebola houdt aidspatiënt uit ziekenhuis

Door de uitbraak van het dodelijke ebolavirus in Sierra Leone mijden aidspatiënten ziekenhuizen en behandelingscentra uit angst de ziekte op te lopen. Dat meldt het Nationale Aidssecretariaat in Sierra Leone.

Pagina's