Tomas Munita/CIFOR (CC-BY-NC-ND-2.0)
Nieuws

COVID-19 slaat hard toe bij inheemse Amazonebewoners

De COVID-19-pandemie slaat hard toe bij de inheemse bevolking van het Amazonewoud en de Gran Chaco. Dat zegt de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens (IACHR). De VN-instantie is zeer bezorgd.
Oberholster Venita / Pixabay
Nieuws

Zorgwekkende stijging van malaria in delen van Latijns-Amerika

Het aantal gevallen van malaria in Latijns-Amerika is begin dit jaar gedaald, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Maar een handvol landen, waaronder Nicaragua, krijgt de ziekte niet onder controle. De Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO) maakt zich zorgen nu ook het nieuwe coronavirus oprukt. 
Max Valencia / FAO
Nieuws

Brazilië zwaarst getroffen in nieuw epicentrum COVID-19

Het coronavirus arriveerde later in Zuid-Amerika maar heeft van dit deel van het continent al een nieuw epicentrum van de COVID-19 pandemie gemaakt. Brazilië is het zwaarst getroffen land.
Rob Oo CC BY 2.0
Nieuws

Bosrijke landen rekenen op klimaatgeld

Suriname en andere bosrijke landen willen dat de internationale gemeenschap zich meer bewust wordt van de belangrijke rol die bomen spelen in de strijd tegen klimaatverandering. De wereld mag daar best wat voor betalen, vinden ze.
(CC0)
Nieuws

Paraguay officieel vrij van malaria

Paraguay is sinds gisteren officieel vrij van malaria. Het is het tweede land in de Amerika’s dat sinds 1973, toen Cuba de ziekte uitbande, door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) deze status krijgt toegekend.
Nieuws

Suriname bestrijdt kusterosie met dammen

De kustlijn van Suriname erodeert zo snel, dat wetenschappers voorspellen dat de mangroven langs de kust binnen dertig jaar kunnen verdwijnen, als klimaatactie uitblijft.
Knut-Erik Helle (CC BY-NC 2.0)
Nieuws

Suriname verbant kwik uit goudindustrie

NO KWIK is de campagne waarmee de Surinaamse overheid een halt wil toeroepen aan het gebruik van kwik in de kleinschalige goudindustrie. De campagne moet Surinamers bewust maken van de gevaren van kwik voor mens en milieu.
Nieuws

Geweld hindert economie in Caraïbische gebied

In de afgelopen twaalf jaar is het aantal moorden in het Caraïbische gebied "substantieel" toegenomen. Het geweld hindert de sociaaleconomische ontwikkeling van de regio, staat in het gisteren verschenen Caribbean Human Development Report 2012.
Stampmedia
Nieuws

Jonge leeuwen runnen grootste krant van Suriname

De krant 'Times of Suriname' is met een oplage van 38.000 het grootste dagblad van Suriname. Bijzonder is dat de Times gemaakt wordt door een redactie waar de gemiddelde leeftijd 25 jaar is. Naast de twee hoofdredacteurs zijn alle journalisten jonger dan 32 jaar.
Nicolas Laughlin -creative commons
Nieuws

Jongeren zien heil in voormalig legerleider Bouterse

Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, zal vandaag waarschijnlijk het toneel zijn van de feestelijke inauguratie van Desi Bouterse (64) tot nieuwe president van het land. Toch zijn de meningen over het democratisch gekozen staatshoofd sterk verdeeld. Dezelfde man die nu door velen als vernieuwer wordt gezien is voor anderen de man die in de jaren t ...
Nieuws

Goudzoekers bedreiging voor Surinaams regenwoud

Massale houtkap en vervuilende goudontginningsmethodes vormen een bedreiging voor het tropisch regenwoud in Suriname en zijn inwoners. Dat blijkt uit een documentaire van de Nederlandse omroep LliNK.
Nieuws

Caraïbische landen willen megafarms introduceren

Regeringen in de Caraïben willen met megaboerderijen de kwijnende landbouwsector in de regio nieuw leven inblazen. Begin volgende maand houden ze in Guyana een forum om internationale investeerders aan te trekken.

Pagina's