© Reuters / Nacho Doce
Analyse

Wil iemand nog praten over vrede?

Stoere oorlogstaal en -daden overheersen het politieke en publieke debat over de Oekraïneoorlog, stellen ook Vlaamse vredesorganisaties vast. MO* stelde aan hen de vraag of ze hun boodschap van vrede nog verkocht krijgen.
Mat McDermott (CC BY-NC-ND 2.0)
Nieuws

Klimaatmars in Rome wil dat geld Kerk groen wordt

Duizenden mensen marcheerden gisteren door Rome in een kleurrijke mars om de oproep van paus Franciscus voor dringende klimaatactie te vieren. Ook vroegen ze de paus om zijn morele boodschap te laten aansluiten op de eisen van de desinvesteringscampagne.
CC BY-NC-ND 2.0 Marco Garro
Nieuws

Klimaatencycliek Franciscus komt er deze zomer

Volgens steeds meer bronnen verschijnt de langverwachte encycliek van paus Franciscus deze zomer. Daarin zou hij zich nadrukkelijk uitspreken over de strijd tegen de klimaatverandering. 
Catholic Church England and Wales (CC BY-NC-SA 2.0)
Nieuws

Paus wil volgend jaar stempel drukken op klimaattop

Paus Franciscus wil volgend jaar zijn stempel drukken op de cruciale VN-klimaattop in Parijs. Dat zegt een prominente bron in het Vaticaan.
Catholic Church England & Wales (CC BY-NC-SA 2.0)
Analyse

Sex and the Vatican City

De Katholieke Kerk heeft een lange traditie van bijna obsessionele aandacht voor alles wat met seksualiteit, voortplanting en relaties te maken heeft. Dat heeft tot grote interne verdeeldheid geleid, maar ook tot vreemde allianties tussen het Vaticaan en uitgesproken fundamentalistische regimes elders. Komt daar onder paus Franciscus verandering in ...