Kev Seto/Unsplash
Zeronaut

Zijn onze Vlaamse 'Opinies & beloftes' zoveel beter dan Amerikaanse 'Thoughts & Prayers'

Vanuit Europa kijken we wat meewarig toe hoe verontwaardiging in de V.S. er zelden of nooit tot echte verandering leidt, maar doen wij het hier dan zoveel beter?
Climate Alliance Org (CC BY-NC 2.0)
Zeronaut

Syrië zal dan toch Parijsakkoord ondertekenen. VS raakt geïsoleerd op COP23

De Syrisch Arabische Republiek, kondigde op de tweede dag van de COP23 in Bonn aan dat het heeft besloten om het Parijsakkoord te onderteken. Daarmee isoleert het de Verenigde Staten verder in het kamp van klimaatsceptici.
Zeronaut

Amerikaanse Natuurparken gaan strijd aan met plastic flessen

In 2011 trok Jonathan Jarvis, de directeur van de Amerikaanse Nationale Parken in de V.S., aan de alarmbel. “De ecologische impact van het eenmalige gebruik van plastic flesjes die van over heel de wereld worden verscheept, valt niet te rijmen met onze r
Zeronaut

Klimaatverandering geen hot topic in VS

Klimaatverandering is een ‘hot topic’ in Europa. Dat bleek uit het resultaat van een grootschalige enquête die de Europese Commissie publiceerde.
Zeronaut

Globale C02-uitstoot in vijf grafieken

Global Carbon Project houdt de vinger aan de CO2-pols van onze planeet. Jaarlijks publiceren ze Global Carbon Budget, een rapport van de veranderingen in onze globale CO2-uitstoot. Aan de hand van overzichtelijke grafieken brengen zij alle data mooi in kaart.
Zeronaut

Fiets onttroont 'Koning Auto' in Europa

In 2012 gingen we met Zeronaut.be al eens kijken hoe de
Zeronaut

Elektrische auto's al rijdend opladen

Meer dan 200.000 elektrische wagens (EVs) rijden er nu wereldwijd rond. Dat is nog een heel eind van de doelstelling die wereldleiders voor 2020 hebben verwoord.
Zeronaut

Verenigde Staten grootste olieproducent tegen 2017