Van de Pakistaanse minister van Klimaat Sherry Rehman tot de Egyptische cijferaar Mahmoud Mohieldin, dit zijn de belangrijkste spelers op de VN-klimaatconferentie COP27 die volgende week begint.
Olie- en gasproducenten kunnen de klimaatschade in ontwikkelingslanden makkelijk compenseren en nog steeds miljardenwinsten overhouden. Dat is een van de bevindingen van een rapport van Oxfam en de Loss and Damage Collaboration.
De stijgende kosten voor voeding, brandstof en diensten veroorzaken wereldwijd protesten. Welke landen kunnen, na het zo goed als failliete Sri Lanka, de volgende plek zijn waar de economische crisis beenhard toeslaat?
Het aantal mensen dat gedwongen op de vlucht is voor conflicten, natuurrampen, geweld en mensenrechtenschendingen, overstijgt voor het eerst de 100 miljoen. Dit meldt de vluchtelingenorganisatie van de VN (UNHCR).
Landbouworganisaties wereldwijd bundelen de krachten in de zoektocht naar droogtebestendige gewassen voor boeren in het Zuiden. Want een wereldwijde voedselcrisis bedreigt de meest kwetsbare gemeenschappen.
Amnesty International is scherp in zijn jaarrapport 2021 en spreekt over een gitzwart jaar voor de mensenrechten. Corona-ongelijkheid, inperkingen van de vrije meningsuiting en cybercontrole bleven ongestraft. Gezondheidszorg en kwetsbare economieën kwamen aan de rand van de afgrond te staan.
De Europese Toezichthouder voor bescherming van persoonsgegevens (EDPS) heeft een vernietigend advies uitgebracht over Pegasus. De instelling roept op tot een algemeen verbod van de Israëlische spionagesoftware in de Europese Unie.
Het wereldwijde toerisme kende in 2021 een beperkte groei: het aantal internationale toeristen ging van 400 naar 415 miljoen. Dat cijfer ligt 72% onder de records van 2019, vóór de coronapandemie. Dit blijkt uit een rapport van de VN-Wereldorganisatie voor Toerisme.
Autocratische leiders stoten steeds meer op burgerprotest, maar hun democratische tegenhangers hebben moeite om de verwachtingen in te lossen. Dat zegt Human Rights Watch in zijn jaarrapport, dat donderdag is gepubliceerd.
Bij een temperatuurstijging van 2 graden Celsius zal extreme hittestress een miljard mensen treffen, stelt het Britse weerkundige instituut. Bij een stijging van 4 graden kan bijna de helft van de wereldbevolking in extreme hittestress terechtkomen.
De klimaatverandering zal de spanningen in de wereld de komende twintig jaar aanzienlijk doen toenemen. Dat blijkt uit een omvangrijk rapport van de inlichtingendiensten in de Verenigde Staten.
Hoeveel burgers zijn er gedood door Amerikaanse luchtaanvallen tijdens 20 jaar "War on Terror"? Volgens de onafhankelijke waakhond Airwars minstens 22.679, maar de werkelijke dodentol kan dubbel zo hoog zijn.