REUTERS/Jorge Silva
Nieuws

Katholieke kerk verstevigt positie in Cuba

Paus Benedictus XVI begint vandaag (maandag) aan zijn driedaagse bezoek aan Cuba. Hij komt in een land waar de katholieke kerk haar positie verstevigd heeft de laatste jaren. De nieuwe dynamiek begon onder zijn voorganger Johannes Paulus II.
Nieuws

Cubaanse kerkbezetters vragen gesprek met regering

De Cubaanse dissidenten die sinds dinsdag een kerk in Havana bezetten, vragen een gesprek met de regering in aanwezigheid van de kerk en de pers. De bezetting komt er aan de vooravond van het bezoek van paus Benedictus XVI aan Cuba.
CC lezumbalaberenjena
Nieuws

Cuba bereidt zich voor op pausbezoek

De Rooms-katholieke Kerk in Cuba verwacht dat paus Benedictus XVI warm onthaald wordt, ondanks het feit dat katholieken niet een meerderheid van de bevolking vormen zoals in Mexico, de eerste stop van de pauselijke reis doorheen Latijns-Amerika, die op 23 maart begint.
Nieuws

"Pausbezoek zal dialoog tussen Havana en kerk nog versterken"

Een pausbezoek aan Cuba kan de dialoog tussen regering en kerk nog versterken, zeggen analisten. Vorige week raakte bekend dat paus Benedictus XVI eraan denkt volgend jaar Cuba te bezoeken.
Nieuws

Leden van pinkstergemeente verschansen zich in Cubaanse kerk

Zestig leden van een protestantse pinksterkerk zitten al dertig dagen verschanst in hun kerkzaal in de Cubaanse hoofdstad Havana. Ze willen daar blijven "zolang God het wil." De politie heeft het gebouw omsingeld om incidenten te voorkomen.
Nieuws

Cubaanse kerk ziet groei door verjaardag Mariaverering

De katholieke kerk ziet een sterke groei van de religiositeit in de Cubaanse samenleving. Aanleiding is de vierhonderdste verjaardag van de verering van een belangrijk Mariabeeldje. De laatste tien jaar is de relatie tussen kerk en regering op Cuba aanzienlijk verbeterd.
Nieuws

Katholieke kerk houdt conferentie op Cuba

De katholieke kerk houdt vanaf woensdag een vierdaagse conferentie op Cuba. Die vindt plaats in een meer ontspannen sfeer tussen de Cubaanse kerk en de regering van Raúl Castro.