CD

Pedro Luis Ferrer: Final

De 63-jarige Cubaanse muzikant Pedro Luis Ferrer komt op 26 april in Brussel zijn nieuwe album 'Final' voorstellen. Een aanrader voor muziekliefhebbers die eens iets anders dan de Buena Vista Social Club willen horen. MO* kon zijn nieuwe plaat al eens beluisteren.
CD

Seun Kuti & Egypt 80: A Long Way To The Beginning

Na 'Many Things' (2008), 'From Africa With Fury: Rise' (2011) is 'A Long Way To The Beginning' de derde plaat van Seun Kuti en Egypt 80, de 14-koppige bigband die hij sinds de dood van zijn vader Fela Kuti in 1997 leidt.
CD

Tango from a dromedary view

Al ooit een samenspel van Argentijnse tango en Afrikaanse percussie gehoord? Wij nog niet tot we onlangs 'Tango from a dromedary view', de debuutplaat van de Belgische groep La Sieste du Dromadaire in onze handen kregen.
CD

Polemicals van BRZZVLL

Wie op 1 december naar het verjaardagsfeest van MO* is geweest, zal zich ongetwijfeld nog de uitstekende huisband van de avond herinneren. De jongens van BRZZVLL (spreek uit als Brazzaville) zorgden toen met hun fijne jazz- en afrobeat-intermezzo's voor een meer dan geslaagd feest.
CD

Eerlijke Antwerpse gipsyjazz

Op vrijdag 18 maart wordt in het Brusselse wereldmuziekhuis Muziekpublique de nieuwe cd 'Parima' van Hans Mortelmans & Groep voorgesteld. MO* kon het album al beluisteren.
CD

Vrijheid voor Iran (en zijn muziek)

Het Britse muziekblad Songlines nomineerde de Brussels-Iraanse groep Shahkilid eind januari voor de Songlines Award, in de categorie Beste Groep. Dat is een terechte erkenning van een allesbehalve evidente line-up.