Belgische denktanks bij absolute wereldtop

De Belgische denktank Bruegel staat op de achtste plaats in de rankschikking van meest invloedrijke denkanks ter wereld. De ranking is opgesteld door de Universiteit van Pennsylvania. Ook de International Crisis Group en het Centre for European Policy Studies –beide met hoofdzetel in Brussel– hebben een plaats in de top-25.

Voor het rapport 2012 Global Go To Think Tanks Rankings and associated trends report contacteerde de universiteit meer dan zesduizend denktanks wereldwijd. De rangschikking gebeurde op basis van input van 1950 academici, beleidsmakers, journalisten en regionale en thematische specialisten.

De absolute nummer één is de Amerikaanse Brookings Institution, gevolgd door het Britse Chatham House en het Carnegie Endowment for International Peace. Verder in de top-10: Amnesty International (7), de Rand Corporation (9) en het Londense International Institute for Strategic Studies (10).

Op de achtste plaats staat Bruegel. De economische denktank is opgericht in 2005 en wordt voorgezeten door Jean-Claude Trichet, de voormalige president van de Europees Centrale Bank. De naam verwijst naar schilder Pieter Bruegel.

Egmont, het Koninklijk Instituut voor Internationale Relaties, staat op de 114de plaats in de wereldwijde rangschikking en op de 31ste plaats in West-Europa.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.