Drukkerijen kiezen voor duurzaam papier

Het afgelopen jaar is het aantal drukkerijen dat kiest voor papier uit duurzaam bosbeheer verdubbeld. De drukkerijen worden vooral gestimuleerd door eeen stijgende vraag uit het bedrijfsleven.
Het FSC-label, voluit “Forrest Stewardship Council”, was al bekend in de houtsector. Het label wil een garantie bieden dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Nu is het ook in de papiersector aan een stevige opmars bezig. In amper een jaar tijd is het aantal Belgische drukkerijen dat voor FSC-papier kiest, verdubbeld naar tweehonderd.
Die opmars in de drukkerswereld is vooral het gevolg van een groeiende vraag van uit het bedrijfsleven. KBC was het eerste Belgische bedrijf dat in 2007 consequent voor FSC-papier koos. Verschillende bedrijven hebben sindsdien dat voorbeeld gevolgd.
De toenemende vraag naar FSC-gelabelde producten is goed nieuws voor de bossen, omdat de vraag via de drukkers doorsijpelt naar papierproducenten en uiteindelijk naar bosbeheerders. Intussen is er wereldwijd meer dan 123 miljoen hectare bos gecertificeerd volgens de FSC principes en criteria van duurzaam bosbeheer.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.