Linkse taal in een rechts verhaal

Het Nieuw-Solidaristisch Alternatief, kortweg N-SA, is een relatief nieuwe extreem rechtse jongerenorganisatie. Ze hanteren een opmerkelijke retoriek, die traditioneel rechtse ideeën vermengt met linkse thema’s. Ze zijn antikapitalistisch en keren zich tegen de politieke elite en immigratie.
  • Gerald Henderickx en Ittai De Vree N-SA Gerald Henderickx en Ittai De Vree
Gerald Henderickx en Ittai De Vree, studenten journalistiek aan de Katholieke Hogeschool Mechelen, volgden het N-SA gedurende het afgelopen academiejaar. Ze trachten de kijker inzicht te geven in de denkwijze van het N-SA. De reportage werd afgelopen dinsdag als eindwerk voorgesteld.
Eddy Hermy, de hoofdcoördinator van het N-SA, doet enkele straffe uitspraken en vertelt hoe de organisatie aan haar ideeën komt. Zo vertelt hij waarom zijn extreem rechtse organisatie zich tegen het hoofddoekenverbod kant en het opneemt voor de Palestijnen. In de reportage ziet u ook unieke beelden van N-SA-feestjes en getuigenissen van militanten.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.