Twitterverslaving brengt Congreslid in nauwe schoentjes

Het Republikeinse congreslid Pete Hoekstra krijgt bergen kritiek te slikken nadat hij volop twitterde tijdens zijn geheime bezoek aan Bagdad. Hoekstra zou de veiligheid van het konvooi daarmee ernstig in gevaar gebracht hebben.
“Ben net geland in Bagdad. Het is geloof ik de eerste keer dat ik hier Blackberry - service heb. Elfde trip hier”, publiceerde Hoekstra op zijn persoonlijke Twitter-pagina. De volksvertegenwoordiger had zijn achterban voor zijn vertrek al op de hoogte gebracht. “Nu op weg naar de Andrews luchtmachtbasis. Vlucht van 12 uur naar Midden-Oosten. Terug op maandag ipv dinsdag. Ik hou jullie op de hoogte”, schreef hij op weg naar zijn vlucht.

Hoekstra, die ook lid is van de Inlichtingencommissie in het parlement en veel ervaring heeft met veiligheidsthema’s, hield de wereld ook tijdens zijn aanwezigheid in Bagdad op de hoogte van zijn bewegingen doorheen de hoofdstad. “Ik ben net de Groene Zone ingevlogen per helikopter – Iraakse vlag wappert boven het paleis. Zetten koers naar de Amerikaanse ambassade. Het is kalmer – minder chaotisch dan de vorige keren dat ik hier was.”

Veiligheidsrisico



Het congreslid had er niet bij gedacht dat het absoluut not-done is om details over konvooien in Irak vrij te geven, en al helemaal niet over het bezoek van belangrijke politici in de oorlogszone. Hij maakte deel uit van een delegatie van zes congresleden die een geheime reis ondernam naar Irak en Afghanistan. Enkele media waren op de hoogte gebracht van het bezoek, maar enkel nadat ze beloofd hadden niets te publiceren voor de terugkeer van de congresleden. “We raden onze leden doorgaans aan om geen enkele vorm van communicatie te ondernemen tot ze weer geland zijn op de Andrews luchtmachtbasis in de VS”, zegt ook Courtney Littig, woordvoerster van de Democraten in het Inlichtingencommissie.
Ik ben net de Groene Zone ingevlogen per helikopter – Iraakse vlag wappert boven het paleis. Zetten koers naar de Amerikaanse ambassade. Het is kalmer – minder chaotisch dan de vorige keren dat ik hier was.

Hoekstra verdedigt zich met de boodschap “dat de Democraten het ook doen”: “President Obama, Speaker Pelosi, minister Clinton, en zelfs voorzitter Reyes zijn onder de vele Democraten die hun reis naar Irak of andere gevoelige bestemmingen aangekondigd hebben voor ze in het land aankwamen of tijdens hun verblijf.” Op zijn website geeft het congreslid een gedetailleerde lijst van bezoeken waarbij Democraten volgens hem precies hetzelfde gedaan hebben.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.