7 Billion: Development Disaster or Opportunity?

We zitten niet stil, elke dag zijn we met zo een 209.000 meer. Op 31 oktober bereiken we de ‘7-miljard-grens’. Vrede op aard voor alle 7 miljard mensen of wordt het ietsje moeilijker? Gaat de explosieve bevolkingsgroei van de voorbije eeuw de inspanningen om de ecologische voetafdruk te verminderen teniet doen? Gaat de jonge bevolking van het Zuiden voor de nodige dynamiek en werkkracht zorgen in het Noorden om de vergrijzing op te vangen? Wat vaak als een probleem gezien werd heeft misschien ook een heleboel positieve effecten op ons aller toekomst? En wat heeft dit alles te maken met mensenrechten, in het bijzonder vrouwenrechten? Bevolking, klimaat, migratie en ontwikkeling: in deze MO*paper publiceren we twee Engelstalige bijdragen van twee internationale experts, Hania Zlotnik en Fred Pearce.

Hania Zlotnik is directrice van de Population Division van de Verenigde Naties en wereldwijd erkend als een van de meest gezaghebbende stemmen als het over demografie en migratie gaat.

Fred Pearce is auteur en journalist. Hij publiceerde onder andere ‘Volksbeving’ (over het bevolkingsvraagstuk) en ‘De laatste generatie’ (over klimaatverandering). Hij schrijft geregeld voor New Scientist en The Guardian.

 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3306   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift