In 2050 rolt Airbus uit 3D-printer

Airbus heeft een verbluffend concept vliegtuig ontworpen voor het jaar 2050. Met nieuwe composietmaterialen en transparant aluminium projecteert Airbus een toekomst voor vliegtuigen die 65% lichter uit de 3D-printer rollen. Vandaag al worden onderdelen van vliegtuigen vervaardigd met additive manufacturing. Grotere formaten en combinaties van nieuwe materialen ligt ook in de lijn van de verwachtingen voor 3D-printing en aanverwante technologieën.

Een centrale uitdaging voor de luchtvaart van de toekomst is duurzamer vliegen mogelijk maken. Airbus voerde al tests met brandstofcellen uit om energie te voorzien voor kleinere onderdelen van het vliegtuig. De vliegtuigbouwer acht het uitgesloten om de zware lijnvliegtuigen enkel op energie uit brandstofcellen te doen vliegen maar denkt aan hybride modellen. Of er zonder een sterk alternatief voor kerosine een duurzame toekomst voor commerciële luchtvaart bestaat, valt af te wachten.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.