Ramzi Boudina/ Belga
Reportage

‘Iedereen moet begrijpen dat er mensen aan het sterven zijn door de klimaatverandering’

‘We moeten echt stilstaan bij wie al gestorven is door de klimaatverandering én over hoe we nog meer doden voorkomen’, stelt de 16-jarige Benjamin. Hij doet wat hij kan om de klimaatslachtoffers te herdenken. ‘Het is heel erg dat we het nog niet begrepen hadden van de slachtoffers in andere landen.’
IPS / Orlando Milesi
Reportage

Chili maakt elektrische bussen om energietransitie te versnellen

Chili wil dat in 2050 het openbaar vervoer volledig elektrisch is. Daarom is het land begonnen met de eigen productie van elektrische bussen. Op termijn moeten die ook de grote Chileense industrieën bedienen. 
© Reuters / Thomas Mukoya
Reportage

Seks in de sloppenwijken is als verstoppertje spelen

Je woont in een constructie van golfplaten van tien vierkante meter, met je geliefde en een paar kinderen, van wie sommige tieners. Bijna alle huizen ‘kijken elkaar aan’. Wat zou jij doen, als je de liefde wilt bedrijven?
© Arne Gillis
Reportage

Hoe gaat toeristenparadijs Costa Rica om met vervuilende mijnbouw? ‘Laat ons gewoon werken’

Kleinschalige mijnbouw is de belangrijkste bron van kwikvervuiling. Mijnwerkers gebruiken het kwik om goud te isoleren. Het resultaat: vervuilde lucht en waterwegen, en gezondheidsproblemen. Hoe gaat Costa Rica, dat zich graag in de markt zet als ecologisch toeristenparadijs, om met die erfenis?
© Belga/Virginie Lefour
Reportage

Een toekomstperspectief voor mensen zonder papieren: ‘Ik wil werken en een leven hebben zoals iedereen’

Veel mensen zonder papieren zitten vast in een onzekere situatie, waarin vooruitdenken moeilijk is. De federale regering wil een aantal pilootprojecten financieren om mensen zonder papieren duurzamer te begeleiden naar een toekomstperspectief. MO* bezocht enkele bestaande initiatieven.
Ⓒ Elien Spillebeen
Reportage

Activist Mwazulu Diyabanza op bezoek in Antwerpen: ‘Chef Ne Kuko moet naar huis!’

Activist Mwazulu Diyabanza ondernam de afgelopen maanden meerdere pogingen om Afrikaanse roofkunst uit Europese musea te verwijderen. Op verzoek van MO* bezocht hij de tentoonstelling 100 x Congo, waar hij werd opgewacht door curatrice beeldvorming Nadia Nsayi en een klein leger erfgoedbewakers.
© Bert Blondeel
Reportage

Zomerkamp voor jongeren op de vlucht: ‘Ik kom eindelijk terug in contact met mensen’

‘Ik kon mijn beste vriendin niet meer knuffelen en niemand meer bezoeken. Het was moeilijk voor mij.’ De COVID-19-pandemie bemoeilijkt(e) het leven voor jongeren op de vlucht. Vluchtelingenwerk Vlaanderen vzw organiseerde voor hen samen met partners Tumult vzw en Cera een zomerkamp.
© Andrea Vale/IPS
Reportage

Getuigenis uit Peru: ‘In ontwikkelingslanden bestaan mensen met beperking gewoon niet’

Tachtig procent van de mensen met een beperking woont in ontwikkelingslanden. Hun verhalen zijn allemaal anders, maar het stigma en het gebrek aan middelen zijn overal dezelfde. Bijna negen op de tien Peruaanse kinderen met een beperking krijgen geen enkele vorm van onderwijs.
© Eloïse Bollack
Reportage

Sprint voor Palestina

Mohammed is een Palestijnse jongeman met een droom: een Olympische medaille halen voor Palestina. Hij traint momenteel sinds januari 2016 in Texas. Ik ben gefascineerd. Hoe wil hij Olympisch atleet worden? En wat met de politieke impasse waarin Palestina verkeert?
© Arne Gillis
Reportage

Wie grijpt de macht in het afvoerputje van de wereld?

Een dubieuze staatsgreep, een presidentskandidaat die campagne voert vanuit de gevangenis en een kwart van de kiezers die al bij voorbaat uitgesloten zijn van de stemgang. Welkom in Niger.
Reportage

‘Mensen zonder papieren putten veerkracht uit hun drang om te overleven’

Vandaag is het Internationale Dag van de Migrant. Vluchtelingen en andere migranten zijn slachtoffers van een lange lijst onrechtvaardigheden. Maar ze weigeren zichzelf in de eerste plaats zo te zien. Een persoonlijk verhaal over veerkracht.
Kripos_NCIS (CC BY-ND 2.0)
Reportage

‘Wanneer ik op het nieuws verdronken kleuters zie, zie ik de mensen achter de statistieken’

In volle vluchtelingencrisis staat Belg Dirk Vande Ryse aan het roer van het zenuwcentrum van Frontex, dat de Europese buitengrensbewaking coördineert. ‘Als we met onze statistieken bezig zijn, zijn we met onze statistieken bezig. Maar ’s avonds sta je wel stil bij de menselijke kant.’

Pagina's

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.