Argentijn fietst al drie jaar door Noord- en Zuid-Amerika

Een Argentijnse hoogleraar wil met zijn fiets het hele Amerikaanse continent doorkruisen. Hij vertrok drie jaar geleden in Alaska en nadert stilaan zijn doel. Hij wil met zijn onderneming de aandacht vestigen op een project voor verwaarloosde kinderen.
De 35-jarige chemicus Damián López is hoogleraar aan de Universiteit Mar del Plata. Tien jaar geleden begon hij een fietstocht door het hele Amerikaanse continent te plannen.
Hij vertrok op 4 juni 2007 in Anchorage in Alaska. Hij was van plan in 2009 al in Ushuaia, het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika, te arriveren maar doordat hij geen vooraf bepaalde route volgt, loopt zijn reis voortdurend uit. Hij is nu bijna 39 maanden onder weg op twee wielen. Er staan ondertussen 44.000 kilometers op de teller.
Hij is nu in Buenos Aires, in zijn eigen land. Hij rijdt straks niet rechtstreeks naar Ushuaia maar steekt eerst nog de Andes over naar Chili om vervolgens naar zijn eigen land in zuidelijke richting terug te keren.
Tijdens zijn tocht maakt Damián López promotie voor SOS Kinderdorpen, een internationale organisatie met vijfhonderd huizen waar verwaarloosde of achtergelaten kinderen wonen. López bezoekt onderweg dertig van die opvanghuizen. Sinds haar oprichting in Oostenrijk zestig jaar geleden heeft de organisatie meer dan een miljoen kinderen opgevangen, vooral in Afrika en Azië maar ook in Latijns-Amerika.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.