Ban Ki-Moon volgende week in Afrika

De Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-Moon, vertrekt volgende week voor naar Afrika voor officiële bezoeken aan vijf landen.
Hij zal voor het eerst Zuid-Afrika en Tanzania bezoeken. Hij houdt ook halt in de Democratische Republiek Congo (DRC), Rwanda en Egypte, zo liet zijn woordvoerder weten.

Zuid-Afrika en Tanzania


Tijdens zijn verblijf in Zuid-Afrika zal de secretaris-generaal een onderhoud hebben met president Kgalema Motlanthe en met de ministers van financiën en milieu. Ook wordt verwacht dat hij voormalig president Nelson Mandela zal ontmoeten.
In Tanzania zal Ban Ki-Moon president Jakaya Kikwete ontmoeten en de diplomatieke en academische gemeenschap in Dar Es Salaam toespreken. Verder gaat hij ook een kantoor in Zanzibar inhuldigen, ingericht door de regionale overheid om alle VN agentschappen in onder te brengen.

De regio van de Grote Meren 


Op weg naar Arusha, waar hij het Internationaal Tribunaal voor Misdaden voor Rwanda zal bezoeken, zal hij ook over de smeltende ijskap op de Kilimanjaro vliegen.
In de Democratische Repuliek Congo, zijn volgende halte, zal het VN-hoofd spreken met president Joseph Kabila, leden van het parlement en leden van het maatschappelijke middenveld. Vervolgens brengt hij een bezoek aan de Oost-Congolese stad Bukavu, in de provincie Zuid-Kivu.
Hij zal er het Panzi hospitaal inspecteren, waar slachtoffers van seksueel geweld worden verzorgd. In Goma, de hoofdplaats van de provincie Noord-Kivu, zal hij leden van de VN vredesmissie in de DRC (MONUC) ontmoeten, alsook plaatselijke overheden en zal hij het vluchtelingenkamp Mugunga bezoeken.
Vervolgens zal de VN-baas een bezoek brengen aan de Rwandese hoofdstad Kigali, waar hij een onderhoud zal hebben met president Paul Kagame.

Sharm El Sheikh


De reis zal worden afgesloten met een bezoek aan de Egyptische badplaats Sharm El Sheikh, aan de Rode Zee. Op 2 maart zal Ban er een internationale conferentie bijwonen rond het versterken van de Palestijnse economie en het financieren van de wederopbouw van de verwoeste Gazastrook. De onderhandelingen worden voorgezeten door Egypte en Noorwegen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.