Binnen 5 jaar kan u 8000 kilometer Chili-trail bewandelen

foto’s beschikbaar

Een pad van 8000 kilometer door bossen, weilanden, woestijnen, lavagebied, de steppe in Patagonië en met zelfs een stukje op het Paaseiland. Chili is druk aan het werk om trekkers, fietsers en paardrijders tegen 2010 een van de langste trails ter wereld aan te bieden. Deze zomer zullen de eerste 1000 kilometer af zijn, en deze maand starten scouts en leerlingen een trainingsproject voor gidsen voor ecotoerisme

In 2010, wanneer Chili de tweehonderdste verjaardag van zijn onafhankelijkheid viert, moet de ‘Sendero de Chile’ zich uitstrekken van Visviri, aan de noordelijke grens van Chili met Peru en Bolivia, tot aan de Kaap Hoorn, de meest zuidelijke tip van Zuid-Amerika. Zelfs op het afgelegen Paaseiland, in de Stille Oceaan, zal acht kilometer worden uitgezet.

Het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties UNDP en de Chileense Nationale Milieucommissie Conama zorgen voor de financiering van 12 projecten langs de route die moeten zorgen dat de plaatselijke bevolking meeprofiteert van de trail en dat het milieu beschermd wordt. De totale investering van de 12 initiatieven bedraagt samen 240.000 euro. Een deel van het geld hoesten de groepen van de projecten en hun achterban zelf op.

Het eerste project werd deze maand plechtig ingehuldigd. Scouts en leerlingen van tien middelbare scholen in de stad Requinoa, een honderdtal kilometer bezuiden de hoofdstad Santiago, zullen een opleiding krijgen tot gids voor ecotoerisme. Om de toeristen respect voor het milieu waar ze doorheen trekken bij te brengen, leggen ze bovendien in het gedeelte bij hun stad twee extra educatieve wandelingen aan en voorzien ze educatieve panelen.

Andere projecten die een kleine beurs krijgen, zijn de Aymara Suni Marka inheemse vereniging, die wil meeprofiteren van het verhoopte toerisme in Colchane, op de hoogvlakten bij de Boliviaanse grens. In de woestijnstad San Francisco de Chiu-Chiu, 1400 kilometer ten noorden van de hoofdstad, staat een project voor plattelandstoerisme in de steigers. Beide initiatieven horen in 2006 op volle kracht te draaien. (ADR)

http://www.senderodechile.cl/

Foto’s op
http://www.senderodechile.cl/propertyvalue-12036.html


Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.