Search for Common Ground

MO*magazine en de website MO.be worden uitgegeven door Wereldmediahuis vzw. Search for Common Ground is een van de leden van Wereldmediahuis vzw.

Search for Common Ground is een globale peacebuilding organisatie en heeft meer dan 30 jaar ervaring in het transformeren van gewelddadige conflicten. Search for Common Ground zorgt ervoor dat zogenaamde vijanden elkaar vertrouwen en samen op zoek gaan naar oplossingen om hun conflict te beëindigen en vrede te bereiken. Haar projecten nemen vele vormen aan: van de reïntegratie van ex-gevangenen in Niger, over bemiddeling van landrechten in DR Congo tot ludieke tv-programma’s in Burundi.

Search for Common Ground werkt in 31 landen in Afrika, Azië, Europa, Midden-Oosten en de Verenigde Staten.

De internationale vzw — die in 2018 genomineerd werd voor de Nobelprijs voor de Vrede —  gaat ervan uit dat conflict onvermijdelijk is, maar geweld is dat niet. Conflicten zijn een natuurlijk gevolg van menselijke diversiteit. Wanneer we er op een vijandige manier mee omgaan zorgt het voor polarisatie en geweld. Maar wanneer we samenwerken, kan het de katalysator zijn voor positieve verandering.

Waarom wij MO* steunen?

MO* focust inhoudelijk onder meer op conflict en polarisering, ongelijkheid en mensenrechten en klimaat en duurzame ontwikkeling. Thema’s die erg belangrijk zijn voor Search for Common Ground. MO* heeft aandacht voor internationale conflicten die soms in de vergetelheid zijn geraakt. Ze laat verschillende partijen aan het woord en doet dit zonder in een zwart-wit-beeldvorming te vervallen. Iets wat aansluit bij de visie en het werk van Search for Common Ground. Bovendien brengt de journalistiek van MO* niet enkel de feiten van vandaag, maar gaat ze op zoek naar achterliggende verbanden of tendensen en is er ruimte voor historische context. Zeker bij berichten over conflicten is deze duiding essentieel om onze veranderende wereld begrijpbaar te maken. 

Contact

Search for Common Ground
Belliardstraat 205, 1040 Brussel 
https://www.sfcg.org/belgium/ 
Voor meer informatie: Brussels@sfcg.org

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2886   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift