50 van de 5000 actievoerders geregulariseerd

Donderdagavond, 12 april, herdachten de Mensen zonder Papieren en de mensen die hen steunen, in de Gentse Sint-Antoniuskerk dat ze precies een jaar geleden startten met hun actie voor regularisatie van Mensen zonder Papieren.
‘Bij ons nam dit de vorm aan van kerkbescherming in plaats van kerkbezetting: het is aan de kerk om de kwetsbaarsten in onze samenleving te beschermen. Dat is een evangelische invulling van de kerk eerder dan het Rome van pracht en praal. Dat soort kerk dat het opneemt voor de kwetsbaren, wordt net als Jezus soms wel eens gekruisigd’, zei pastoor Marcel De Meyer die zijn kerk maandenlang opstelde voor de sans papiers’.
De Meyer en de mensen zonder papier drukten hun spijt dat slechts 50 van de 5000 actievoerders uiteindelijk geregulariseerd werden. ‘We hebben een gevecht verloren maar niet de oorlog’, zei een van de mensen zonder papieren. De hoop is dat de aanstaande nieuwe regering wel meer mensen regulariseert, en ook met een  vaste regeling komt voor mensen zonder papieren.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.