Chinese Spelen goed excuus voor schendingen mensenrechten

De belofte van China dat de Olympische Spelen de mensenrechtensituatie in het land zou verbeteren, wordt niet vervuld, wel integendeel: de politie gebruikt de Spelen als voorwendsel om meer mensen achter de tralies te zetten zonder hen te berechten.
Dat zegt Lore van Welden, woordvoerster van Amnesty International. De harde aanpak van mensenrechtenactivisten en Chinese journalisten overschaduwt positieve hervormingen met betrekking tot de doodstraf en verslaggeving door buitenlandse media. ‘De Chinese regering moet haar beloftes inzake mensenrechten dringend naleven’, zo blijkt uit het rapport ‘China: The Olympics Countdown - one year left to fulfil human rights promises’.
Amnesty International heeft een kopie van het rapport bezorgd aan de Chinese autoriteiten en aan het Internationaal Olympisch Comité (IOC). ‘De zware mensenrechtenschendingen in China zijn een belediging voor de basisprincipes van het Olympisch Charter over ‘menselijke waardigheid’ en ‘universele fundamentele ethische principes’, vindt Amnesty.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift