"Stop boycot tegen Koerden"

Het Arabisch netwerk voor Koerdische rechten streeft naar gelijke rechten voor Koerden. In een petitie roept de vereniging media in het Midden-Oosten op hun boycot tegen de Koerden stop te zetten.
Het initiatief komt van een groep jonge studenten uit Bahrein, Koeweit, Saudi-Arabië, Syrië, Tunesië, Marokko, Iran, Turkije en Israël die een punt willen zetten achter de onderdrukking van de Koerden. Ze hebben zich verenigd met Koerdische gemeenschappen in verschillende landen om samen de rechten van de Koerden te verdedigen.
Met een petitie wil het netwerk proberen een eind te maken aan de manier waarop de media in het Midden-Oosten de Koerden boycotten. Bovendien blokkeren internetproviders in de regio Koerdische blogs en sites, wat neerkomt op een vorm van censuur.
“Internet is de makkelijkste en misschien wel enige manier om op een vrije manier je mening te kunnen uiten in het Midden-Oosten. Het is noodzakelijk dat internet beschermd wordt tegen diegenen die mensen het zwijgen willen opleggen”, zeggen de organisatoren van de petitie.
Koerdische mensenrechtenorganisaties en politieke groeperingen hebben ook een internetcampagne gelanceerd om het leven te redden van Adnan Hasanpoor en Abdolvahed Hiva Bootimar. Op 16 juli veroordeelde een Iraanse rechtbank de twee Koerdische journalisten tot de doodstraf. Hasanpoor krijgt de doodstraf wegens spionage: hij gaf telefonische interviews aan buitenlandse media, zoals de Voice of America.
In Iran zijn volgens de Koerdische Democratische Partij van Iran sinds begin dit jaar al 509 Koerden opgepakt, opgesloten, vermoord of geëxecuteerd.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.