Londense scholen krijgen alarm bij luchtvervuiling

David Holt (CC BY 2.0)

Smog boven Londen.

Londen gaat scholen voortaan alarmeren telkens als de luchtvervuiling piekt. Luchtvervuiling kost jaarlijks aan negenduizend Londenaren het leven. Het stadsbestuur werkt daarom aan verschillende maatregelen om de vervuiling terug te dringen, maar ook om de Londenaren te leren omgaan met het probleem.

Volgens de Britse krant The Guardian is de nieuwste maatregel een alarmsysteem voor de scholen in de stad, omdat kinderen extra kwetsbaar zijn. Op de momenten dat de luchtvervuiling piekt, zullen de scholen vanaf volgende week verwittigd worden en kunnen ze bijvoorbeeld zware inspanningen voor de kinderen uitstellen.

Het systeem bestond al voor trein- en busstations, en zal in de toekomst ook uitgebreid worden naar huisartsen en rusthuizen.

Bewustmaking

Maar het alarmsysteem draagt ook bij aan de bewustwording van het probleem, zegt de burgemeester. ‘Ik wil dat meer Londenaars op de hoogte zijn van de problemen met de luchtkwaliteit en weten wat ze zelf kunnen doen om die kwaliteit te verbeteren’, zegt Khan.

Vorig jaar bleek nog dat geen enkele Londenaar schone lucht inademt. Kinderen zijn extra kwetsbaar: uit onderzoek blijkt dat ze bij blootstelling een hogere kans lopen om astma of andere longaandoeningen te ontwikkelen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2781   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2781  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.