Wat zeggen expats over fietsen in Brussel?

Brussel en Fietsen, het blijft een haat-liefde verhouding. Eerder kwamen de fietscouriers aan bod met hun kijk op onze hoofdstad, deze keer laten we de Expats aan het woord over de fietsvriendelijkheid van Brussel.

Kwinten Lambrecht ging uit op onderzoek. Kwinten is een fietsende Brusselaar die elke dag gaat werken in de Brussels Bubble. Vanuit zijn ervaring met de internationale gemeenschap startte hij een bevraging naar het oordeel van expats rond ‘Fietsen in Brussel’.

Het oordeel is niet al te rooskleurig.

  • 83% scoort de Brusselse fietsvriendelijkheid lager dan 5/10.
  • Slechts 1/4 voelt zich veilig wanneer ze fietsen door Brussel.
  • Meer fietspaden vormen de sleutel tot beter fietsbeleid.

Over Villo! zijn de meningen positiever, met 65% van de gebruikers die er tevreden over is. Alle resultaten van het onderzoek vind je in onderstaande infographic. Voor meer duurzaam nieuws uit Brussel kan je terecht op Kwinten’s blog_ www.lambyk.com.

Expats

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift