Gouden bruiloft bij ontwikkelingssamenwerking

Op 21 oktober is het vijftig jaar geleden dat Koning Boudewijn een eerste Koninklijk Besluit voor de subsidiëring van ngo-activiteiten ondertekende. Die gouden bruiloft is zeker en vast een reden tot feest, want de samenwerking heeft haar vruchten afgeworpen. Maar laat ons toch ook van de gelegenheid gebruik maken om elkaar recht in de ogen kijken over wat voor ons ligt. 

  • Welke vijf thema's zullen de relatie tussen overheid en ngo's de komende jaren bepalen?
Na vijftig jaar huwelijk hebben we elk onze eigen visie over hoe het nu verder moet, maar het lijkt wel dat we te ver van elkaar af liggen in bed om ook samen een toekomst uit te stippelen. Ook al weten we allebei dat we daar belang bij hebben.
 
Gijs Justaert, van de Zuiddienst van de ngo Wereldsolidariteit, geeft aan welke vijf thema’s de relatie tussen overheid en ngo’s de komende jaren zullen bepalen. Deze paper is zijn uitnodiging om er eens over te praten.
 

Over de MO*papers

MO*papers is een serie analyses die uitgegeven wordt door Wereldmediahuis vzw. Elke paper brengt fundamentele informatie over een tendens die de globaliserende wereld bepaalt. MO*papers worden toegankelijk en diepgaand uitgewerkt.

MO*papers worden niet in gedrukte vorm verspreid. Ze zijn gratis downloadbaar op www.MO.be/papers. Bij het verschijnen van een nieuwe paper wordt een korte aankondiging gestuurd naar iedereen die zich registreert op www.MO.be/papers.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3306   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift