Fietsdelen voor en door iedereen

De klassieke manier van fietsdelen is al lang geen onbekende meer in Europa. Toch lanceert Spinlister nu een nieuwe originele aanpak. Door de spelregels van AirBnB toe te passen op fietsverhuur, creëert Spinlister een nieuwe vorm van bike sharing. 

Via Spinlister kan je je eigen fiets ter beschikking stellen en verhuren. Of zelf op zoek gaan naar een fiets in een andere stad. Toch wil men geen concurrent worden van professionele fietsverhuurder of fietsdeelprojecten in de grotere steden, maar een aanvulling en een alternatief voor echte fietsfanaten op zoek naar meerwaarde.

Het community aspect is zeer belangrijk. Door mensen met een passie voor fietsen samen te brengen, kan Spinlister meer zijn dan een financiële transactie. Je ontmoet nieuwe mensen en krijgt lokale tips rond fietsroutes, restaurantjes, … Daarom is het zeker niet de bedoeling om goedkoper te zijn, maar wel om een bezoek aan een nieuwe stad dat ietsje meer te geven.

Bovendien laat het systeem toe om in die steden waar misschien geen ‘bike sharing’-project bestaat, toch eenvoudig een tweewieler te pakken te krijgen. Of je kan een minder klassieke fiets huren voor een paar dagen. Zo biedt de website alles aan van éénwielers tot bakfietsen, van vouwfietsen tot tandems, van fixies tot koersfietsen. Voor ieder wat wils dus.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3184   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift