Zonne-energie: Europese naties en Amerikaanse staten vergeleken

De Amerikaanse blog Cleantechnica heeft onderstaande tabel gepubliceerd met de ‘zonne-energie per inwoner’ in (voornamelijk) Europese naties en Amerikaanse staten. Wat opvalt is dat Amerikaanse staten knap scoren op het vlak van zonne-energie. Dat haalt het clichébeeld over olie-verslaafde Amerikanen onderuit. Aan de andere kant merken ze bij Cleantechnica ook op hoe zonovergoten Florida en Texas enorme kansen laten liggen. De zon-zekerheid ligt daar vele malen hoger dan in “super grey Germany” en “super grey Belgium” maar ze doen er quasi niks mee. En dat laatste valt ook op. België scoort hoog, mede dankzij een “offer you can’t refuse”-subsidiebeleid.

© Cleantechnica

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift