Tegenlicht zoomt in op Midden-Oosten

Tegenlicht, het informatieve programma van de Nederlandse VPRO, zoomt zes weken lang in op het Midden-Oosten, de Plaats des Oordeels, en schetst ontwikkelingen en toekomstscenario’s. Op de speciale site daarrond kan je de uitzendingen herbekijken en vind je een schat aan achtergrondinformatie en extra’s.
Verleden maandag focuste het programma op de Israël lobby, de uitzending kan je online herbekijken. Nu maandag kan je op Nederland 2 de tweede aflevering zien uit de reeks. Daarin analyseert Joris Luyendijk, een voormalige Nederlandse Midden-Oostencorrespondent, de mechanismen van de berichtgeving op televisie over het Midden-Oosten.
In de derde aflevering verzamelt Tegenlicht impressies uit Iran: een samenleving waarin religie en politiek op potentieel explosieve manier verweven zijn. Op 23 april onderzoekt Chris Kijne met schrijver Amos Oz de ziel van het huidige Israël.
Op 30 april toont Tegenlicht de documentaire van David Benchetrit: een genadeloos zelfonderzoek van de Israëlische samenleving aan de hand van getuigenissen van gewetensbezwaarde soldaten en burgers. De reeks sluit op 7 mei af met “Eindspel: een onheilspellende toekomstvisie op de Plaats des Oordeels” en bundelt scenario’s voor de nabije toekomst van het Nabije Oosten.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift