USAF / Lawrence Crespo (CC0)
Nieuws

Pakistan redt het ook zonder Amerikaanse steun

Pakistan moet het na een boze tweet van de Amerikaanse president Donald Trump doen zonder Amerikaanse veiligheidssteun. Maar de regering in Islamabad weet inmiddels goed de weg naar China te vinden.
Nieuws

Pakistaanse politiek keert zich tegen drones

Politieke partijen in Pakistan keren zich tegen de Amerikaanse aanvallen met onbemande vliegtuigjes (drones) en een geplande operatie om het grensgebied met Afghanistan te zuiveren van militanten.
Nieuws

Verzet groeit tegen drones in Pakistan

Steeds meer Pakistaanse en internationale organisaties komen in actie tegen de inzet van drones, de onbemande vliegtuigen waarmee Amerika terroristen, maar ook onschuldige burgers in Pakistan doodt.
Talk Radio News Service
Nieuws

Amerikaanse hoorzitting over Baloetsjistan zorgt voor wrevel

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken neemt afstand van de hoorzitting in het Congres over Baloetsjistan en keurt een onafhankelijkheid van de Pakistaanse provincie af. Die mededeling komt er nadat congreslid Louis Gohmert een onafhankelijk Baloetsjistan voorstelde en de hulp aan Pakistan wil stoppen.
Nieuws

Bevoorrading via Pakistan gaat NAVO geld kosten

Terwijl de de Pakistaanse regering en het leger verwikkeld zijn in een interne machtsstrijd, blijven de poorten voor het Westen voorlopig gesloten. Containers en voertuigen van de NAVO liggen al weken te wachten in de havens van Karachi.
Nieuws

VS vrezen vergelding voor dood van Pakistaanse soldaten (analyse)

Na de dodelijke NAVO-aanval op twee Pakistaanse grensposten zaterdag, zijn de relaties tussen Pakistan en de VS tot ver onder het vriespunt gezakt. Toch hoopt Washington dat de vergelding van Islamabad beperkt blijft.
Reuters
Nieuws

Voormalig inlichtingenbaas VS stelt War on Terror in vraag

Voormalig topman van de Amerikaanse inlichtingendiensten Dennis Blair roept op om de onbemande bombardementen in vraag te stellen. De huidige strategie kost buitensporig veel, en vergroot soms de dreiging voor de VS, voert hij aan.
Nieuws

VS en Pakistan pokeren over militaire hulp

Door 800 miljoen dollar (575 miljoen euro) militaire hulp aan Pakistan op te schorten rekent de regering-Obama erop dat Islamabad de crisis tussen beide landen niet op de spits wil drijven. Voorlopig heeft Pakistan enkel verbaal geprotesteerd.
Column

Justice hasn’t been done!

“Justice has been done”, verkondigde de Amerikaanse president Barack Obama, toen hij vorige maandag, 2 mei, de terechtstelling van de “most wanted terrorist” door de US Navy Seals in het Pakistaanse stadje Abbottabad bekend maakte. Het nieuws van de moord op Osama Bin Laden was zonder twijfel een hart onder de riem voor vele slachtoffers van de aan ...
Nieuws

Amerikanen optimistischer over oorlog Afghanistan

Na de dood van Osama bin Laden is het vertrouwen van de Amerikanen in de goede afloop van de oorlog in Afghanistan opvallend toegenomen. Dat blijkt een enquête van het gerenommeerde Pew Research Center for the People & the Press. Het toegenomen optimisme betekent evenwel niet dat de steun voor de oorlog sterk is toegenomen.
Nieuws

"Amerikaanse relatie met Pakistan zal verslechteren"

Het doden van Osama bin Laden kan zware gevolgen hebben voor de Amerikaanse relaties met Pakistan en Afghanistan, menen waarnemers.
Nieuws

Pakistaanse generaal looft Amerikaanse onbemande bombardementen

In een opvallend interview heeft generaal-majoor Ghayur Mehmood, aanvoerder van de zevende divisie van het Pakistaanse leger, lovende woorden voor de Amerikaanse bombardementen op Pakistaanse bodem. De aanvallen zijn erg precies en doeltreffend, aldus de generaal.

Pagina's