© Mathijs Tratsaert
Wereldblog

Barbiesavior: Lachen met jonge meisjes die aan ontwikkelingshulp doen in het buitenland

#It’s not about me…but it kind of is. Dit zinnetje verwijst naar de instagrampagina van “Barbiesavior”. De makers van deze pagina steken de draak met jonge (religieuze) meisjes die voor een korte periode ontwikkelingshulp gaan doen en de rest van de wereld ijverig op de hoogte houden met instagram- en facebookposts. Ze verk ...
Elena (CC BY-ND 2.0)
Wereldblog

Over de omgang met dieren in Nicaragua

De omgang met dieren in België verschilt sterk met die in Nicaragua. Dit zet me aan het denken. Waar zitten de verschillen, waarom zijn die er en is onze omgang met dieren wel de juiste?
sbamueller (CC BY-SA 2.0)
Wereldblog

León zet zich nu al schrap voor de Nicaraguaanse verkiezingen

November 2016, het klinkt nog ver en dat is het ook. Toch houden de presidentsverkiezingen die dan plaatsvinden Nicaragua en vooral León bezig. Niet omdat ze zo spannend zijn: iedereen die ik erover aanspreek is overtuigd dat Daniel Ortega, de huidige president, opnieuw zal winnen. Maar wel om andere redenen.
© Elief Vandevenne
Wereldblog

Boot zinkt in de Caraïbische zee: zware fout of ongeluk?

Op zaterdag 23 januari is er een ‘panga’, een soort grote kajak waar een dertigtal mensen in kunnen, gezonken tussen de Caraïbische Corn Islands die bij Nicaragua horen. Het bootje deed een dagtrip vanuit Great Corn Island naar Little Corn Island. De zee was die dag wild vanwege de sterke en alom bekende noorderwind. Bij het o ...
Christophe Thillier (CC BY-NC-ND 2.0)
Wereldblog

De Nicaraguaanse macho, jammer genoeg nog altijd niet uitgestorven

Ik leef nu een dikke maand in Léon, Nicaragua. Een mooie, aangename stad naast het feit dat je er als vrouw alleen de deur niet kan uitkomen zonder te worden nageroepen. Mannen vinden het hier de normaalste zaak van de wereld om vrouwen seksueel te benaderen en dat zet me aan het denken.
pushplayproductions (CC BY-NC-ND 2.0)
Wereldblog

Reizen in landen geplaagd door armoede

Reizen in landen getekend door armoede gaat voor mij altijd gepaard met gewetensconflicten veroorzaakt door de confronterende ongelijkheid. Het is en blijft raar om te weten dat je louter omdat je elders geboren bent meer kansen hebt. Iets waarover we ons moeten blijven verontwaardigd voelen.
INDIVIDUELL MÄNNISKOHJÄLP (CC BY-NC-ND 2.0)
Wereldblog

Gezondheidszorg Guatemala: ‘Sorry, ik kan echt niet meer verdoven’

De gezondheidszorg in Guatemala maakt een crisis door. Dit is één van de gevolgen van een corrupte regering. Ik verwonder me over het verschil tussen iets weten en iets ervaren, of hoe sterk dingen veranderen wanneer ze een naam krijgen.