© Roeland Janssen
Wereldblog

Expatleven: Game over!

Nog veertig dagen in Benin, dan zijn we weg, een jaar vroeger dan voorzien. Net nu ik mijn gsm-nummer uit het hoofd ken.
© Roeland Janssen
Wereldblog

Huisvader in Benin, dat is goed voor één keer

Er is iets groots gebeurd in het leven van een huisvader in Benin. Toen we al lang niet meer dachten dat het nog ooit zou gebeuren. De grote vakantie is afgelopen.
© Roeland Janssen
Wereldblog

Twee bibliotheken en de absolute macht

Wat heeft de strijd in Burkina Faso te maken met twee zelden bezochte Beninese bibliotheken? Ontdek het hier! (Of doe gerust iets anders.)
© Roeland Janssen
Wereldblog

Waarom ze mij haar onderbroeken toont, en andere raadsels

We proberen iets meer te begrijpen van het gezinsleven hier, maar dat is moeilijk. Mogelijks omdat het het gezinsleven is, niet zo vlot Googlebaar als de belangrijkste importproducten van Benin (met op een mooie zesde plaats: ‘fake hair’).
© Roeland Janssen
Wereldblog

Fitness in Benin: ‘Die vette pens gaat eraf!’

Met die laatste vijf woorden begint de coach zijn onderhandelingen. De drie aangesproken dames appreciëren zijn voorstel wel, maar met de prijs zijn ze nog niet klaar. Hij is duur, en dat is omdat hij de beste is.
© Roeland Janssen
Wereldblog

Copine vraie-vraie: groot worden in Benin

'Ik wil beoordeeld worden op impact', zegt onze minister van ontwikkelingssamenwerking. Ik ook, man! Ik heb een 'knetser' aangeschaft, zo’n elektrische vliegenmepper, om onze impact op het lokale muggenbestand te verhogen.
© Roeland Janssen
Wereldblog

Spek in Benin

Lord Percy Percy: [Removes lump of green from pot] 'Oh Edmund, ... can it be true? That I hold here, in my mortal hand, a nugget of purest Green?' Voor elk belangrijk moment in het leven is er een geschikte scène uit Blackadder te vinden. Dus ook voor het uit de frigo halen van het eerste blokje zelfgemaakt, 'Beninees', spek.
© Roeland Janssen
Wereldblog

Het expatleven als spel? (deel 1)

'Ah bon, er is nog een derde zwembad in Parakou?' Je kan hier met mensen praten om nuttige informatie in te winnen, nieuwe plaatsen te ontdekken en je missies tot een goed einde te brengen. Net als in een echte RPG (Role Playing Game).
© Roeland Janssen
Wereldblog

Watertekort, fraude en een luxeleven

'Cette fois-ci, c’est un Etat sérieux comme les Pays-Bas qui vient de botter le cul du Bénin pour excès de gloutonnerie.' Vrije vertaling: 'Deze keer is het een serieuze staat als Nederland die Benin een stamp onder zijn gat geeft voor overdreven gulzigheid.' Quote uit artikel in de Beninese (oppositie)krant « Le Matinal& ...
© Roeland Janssen
Wereldblog

'Hier doe ik niet aan mee': verkiezingen in Benin

Ik wou eigenlijk niet zo graag schrijven over de lokale politiek en andere zaken waar ik te weinig van begrijp, maar van het moment dat het gezin ermee in aanraking komt mag het wel. Van opzij dus.
© Roeland Janssen
Wereldblog

'Al iets op ’t oog in Benin?': De start van een huisvaderblog

Over minder dan twee weken vertrekken we als gezin naar Parakou, in het midden van Benin, om daar een tijdje te gaan wonen. Wie mij tien jaar geleden had verteld dat ik een toekomst als werkloze huisvader in West-Afrika tegemoet ging, had mij toch eens doen giechelen...