De ingekorte lijn 4 in Gent
Zeronaut

De Lijn: zetten we er een punt achter?

Welke toekomst krijgt De Lijn nog na 2020 wanneer de beheersovereenkomst met De Vlaamse overheid afloopt? Alles lijkt in stelling te worden gebracht om de publieke vervoersmaatschappij te privatiseren, meent zeronaut-blogger Miguel Vertriest. 
FaceMePLS (CC BY 2.0)
Zeronaut

5 redenen waarom de bedrijfswagen maatschappelijk onhoudbaar is

Voorstanders van bedrijfswagens stellen vaak dat bedrijfswagens een noodzakelijk kwaad zijn, een gevolg van de hoge loonkosten in ons land. Dat betekent echter dat ons mobiliteitssysteem zomaar belast wordt en daarbovenop sociale ongelijkheid gecreëerd wordt om een fiscaal probleem op te lossen.
Martin Abegglen (CC BY-SA 2.0)
Zeronaut

Verkeer slechte leerling in de klimaatklas

De meeste scholieren hebben vorige week hun rapport ontvangen. Een paar leerlingen krijgen deze zomer nog wat extra werk. Ook in de klimaatklas zit een slechte leerling: verkeer. En ook Vlaanderen heeft op dat terrein tweede zit. 
Pavan Kumar N (CC BY-SA 3.0)
Zeronaut

Stop geen cobra in je tank: risico's van ongebreideld inzetten op elektrische auto's

Overheidsmaatregelen komen er meestal met de beste bedoelingen. Vaak blijkt dat ze niet leiden tot de gewenste oplossing, of erger. De economische literatuur heeft er een naam voor: het Cobra-effect. Ook de subsidiëring van de elektrische auto kan resulteren in een Cobra-effect.
Franklin Heijnen (CC BY-SA 2.0)
Zeronaut

Pokémon Go als wapen tegen obesitas

Pokémon Go is populairder dan alle gezondheidsapps samen en zet mensen echt in beweging. Ironisch dat een app verandering brengt in ons sedentair bestaan, vindt Miguel Vertriest, beleidsmedewerker bij het Netwerk Duurzame Mobiliteit. En zelf al is de trend al tanend, er vallen nog wel positieve dingen te doen met Augmented Reality.&n ...