Bryan(CC BY-NC 2.0)
Wereldblog

Mongrel Mob: bendevorming onder de Maori's in Nieuw-Zeeland

De Maori's, het inheemse volk van Nieuw-Zeeland, hebben al jaren een patent op de gangstercultuur in Nieuw-Zeeland. De zwaar getatoeëerde motorbendes maken geregeld steden onveilig, vooral door bende-oorlogen. Hoe zit deze cultuur juist in elkaar en hoe is ze ontstaan?
 Michael Knapek (CC BY 2.0)
Wereldblog

De vergrijzing van de flowerpower in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land vol wildernis, verlaten stranden en zuivere wateren. In de jaren zestig werd het eiland overspoeld door Europese hippies, op zoek naar zichzelf en naar het paradijs. Dan is de keuze voor dit paradijs hier niet meer dan logisch, je kunt namelijk niet verder reizen vanuit het oude continent. Hebben de vrije geesten van toen ...
Wereldblog

Nieuw-Zeeland: het beloofde land van de Indiërs

Duizenden Indiërs vliegen jaarlijks naar Nieuw-Zeeland met de hoop er een nieuw leven te beginnen. Moegetergd door de slechte levensomstandigheden en corruptie in hun thuisland zoeken ze hun heil ergens anders. Een kijk in het leven van de Indische gelukszoekers.
Christopher Crouzet (CC BY 2.0)
Wereldblog

Rijden in Nieuw-Zeeland: zijn we de weg kwijt?

Links rijden blijft voor het merendeel van de wereld een levensgevaarlijke ervaring, in Nieuw Zeeland sterven tientallen toeristen jaarlijks een pijnlijke dood. Verkeersongevallen door desoriëntatie zijn schering en inslag, een zoektocht naar een beter verkeersverloop kan onze dodentol verlichten.
Kristina D.C. Hoeppner (CC BY-SA 2.0)
Wereldblog

Nieuw-Zeeland, belachelijk duur

De Nieuw-Zeelanders zijn een vriendelijk, gastvrij volk, ik heb erg genoten van mijn verblijf. De prijzen zijn echter allesbehalve aangenaam. Welkom in het land waar je tien dollar betaalt voor een zak chips en twaalf dollar voor een kebab!
Eli Duke (CC BY-SA 2.0)
Wereldblog

1080:catch-22 tussen landbouw en natuur

Nieuw-Zeeland verspreidt via helicopters jaarlijks vier ton van het pesticide 1080 in haar natuurreservaten, genoeg om 20 miljoen mensen te doden. Het product wordt gebruikt om rattenplagen te bestrijden, het is echter bijna overal ter wereld verboden, waarom zou het hier dan plots wel veilig zijn? 
Vers fruit te koop mossimoinc (CC BY-ND 2.0)
Wereldblog

WWOOF: World Wide Opportunities On Organic Farms

Bent u niet vies van werken op het land en reist u graag goedkoop? Dan is WWOOF ideaal voor u! Voor een kleine bijdrage krijgt u de mogelijkheid om maandenlang in een ander land te verblijven en u leert tegelijkertijd de handen uit de mouwen te steken. Eten en onderdak krijgt u er gratis bovenop!
Kris Krüg (CC BY-NC-SA 2.0)
Wereldblog

Diepzeemijnen in Nieuw-Zeeland: oliedom

De durf van British Petroleum is groot, de roekeloosheid nog groter. Nadat het in april 2010 met Deepwater Horizon een heel ecosysteem in de Golf van Mexico naar de vernieling hielp, heeft het nu plannen om aan diepzeemijnbouw te doen op een zeer actieve aardbevingsbreuklijn nabij Nieuw-Zeeland. Ook Anadarko, een Texaans oliebedrijf wil beginnen me ...
andresmbernal (CC BY-SA 2.0)
Wereldblog

Waterrestricties en de zuivelindustrie: worden de Nieuw-Zeelanders uitgemolken?

Als we het woord waterschaarste horen denken we spontaan aan Afrika of het Midden-Oosten, niet aan een eilandnatie zoals Nieuw-Zeeland. Toch worden de Kiwis steeds meer verplicht om hun watergebruik in te perken. Er is echter een onvoordehandliggende schuldige voor deze groeiende dreiging.
Stop the TPPA (CC BY 2.0)
Wereldblog

De ondermijning van de Nieuw-Zeelandse democratie

Het TPPA (Trans-Pacific Partnership Agreement) is een voorgesteld handelsakkoord dat onderhandeld wordt tussen de Verenigde Staten en elf andere landen, respectievelijk:Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, Peru, Chili, Singapore, Mexico, Brunei, Maleisië en Vietnam. In dit artikel zal ik een korte inleiding geven en de rol van Nieuw-Zeeland toe ...