© MO* / Alexandre Popowycz
Wereldblog

“WEWA! Les taxi-moto de Kinshasa”

Onder deze titel loopt momenteel in Kinshasa de audiovisuele tentoonstelling die MO*wereldblogger Alexandre Popowycz ineenstak samen met fotograaf Robert Carrubba. 
© Robert Carrubba
Wereldblog

Taxi-moto in Kinshasa: Nzela-nzela zijn altijd wewa, maar niet elke wewa is een nzela-nzela

Samen met fotograaf Robert Carrubba werkt MO*wereldblogger Alexandre Popowycz aan een expo die licht werpt op de vinnigste en coolste chauffeurs van Kinshasa, de taxi-motos. Een tussentijds verslag.
© Daan van Apeldoorn
Wereldblog

‘Hé, les blancs, pourquoi marchez-vous?’

Heel wat blanken die ik ontmoette vinden rondwandelen in Gombe (downtown Kinshasa) een gek idee. Zonder het gevaar op beroving en afzetting te willen minimaliseren (ik ontsnapte er zelf driemaal aan), moet ik toch zeggen dat het levensbedreigende hem vooreerst zit in het rijgedrag van de gemotoriseerde weggebruike ...
© Rosalie Colfs
Wereldblog

Onzekere bestemmingen

Op een murwgeplensde zaterdagochtend in november trokken fotografe Rosalie Colfs en MO*wereldblogger Alexandre Popowycz met de trein van Kinshasa naar Matadi, de stad waar Johan Verminnens jukebox altijd heimwee zal naar hebben.
© Wim Thans
Wereldblog

Houden van Kinshasa, maar...

Een scherpzinnig denker merkte ooit op dat alle ongeluk in de wereld voortkomt uit het onvermogen van de mens om rustig binnenshuis te blijven. Enkele jaren voordien schreef een minstens even opmerkzaam auteur dat de wereld een toneelpodium is, en wij, mannen en vrouwen, niet meer of minder dan acteurs.
© Eric de Mildt
Wereldblog

De gebroken spiegel van Kinshasa

Op 5 augustus overleed Kinshasa's stadsportretteur Kiripi Katembo op zesendertigjarige leeftijd aan de gevolgen van een cerebrale malaria. Dichter Alexandre Popowycz schreef 'De droom waarin de wind niet waaide' als in memoriam.
© MO*/Alexandre Popowycz
Wereldblog

Het verterende vuur als buur in Congo

Je zal maar verhuizen in Kinshasa. Prijs, kwaliteit en ligging van de woonst zijn uiteraard van tel. Maar zelfs als je denkt alle factoren in rekening te hebben gebracht, kan de eerste nacht in je nieuwe stek verrassend zijn.
Irene2005 (CC BY 2.0)
Wereldblog

Hete middagen in Congo

Wereldblogger en dichter Alexandre Popowycz neemt de lezer vanuit Kinshasa terug mee naar januari, wanneer rellen de stad dooreenschudden.