Wereldblog

Authenticiteit versus massatoerisme

Ik was het helemaal vergeten. En ook al wordt het vaak gezegd en bereid je je er wel op voor… het gaat nog sneller dan dat: De tijd vliegt voorbij als je aan de andere kant van de wereld zit.  Mijn vierde week in Hanoi is een kantelmoment. De zomer begint (eindelijk gedaan met dat grijs weer en de eeuwig lijkend durende miezerbuien), ...
scooters in Hanoi
Wereldblog

Hanoi, een stad van duizend indrukken

Vooraleer ik aan deze blogpost begon te schrijven, heb ik enkele dagen nodig gehad om al de indrukken te capteren en er over na te denken. Na een week denk ik klaar te zijn om alles wat ik denk en zie op die manier op te schrijven, dat ze ook op de juiste manier ontvangen worden door zij die dit lezen.
Wereldblog

Slangen, kikkers en hond, smakelijk eten!

"How many days and hours until..." Ik heb het net even opgezocht. Het uur van mijn vertrek komt beangstigend dicht bij: Nog exact 9 dagen en 15 uur en ik hang in de lucht richting Hanoi, Vietnam. Hoog tijd om mijn voorbereidingen te treffen en leven te blazen in deze blog. 
Wereldblog

Een land van impressies

Het was een Frans meisje dat me op het idee van dit blogbericht bracht.  Een echte Parisienne, die een langere tijd in Hanoi verblijft. Ze zei het in het Engels, en eigenlijk klinkt het zo beter dan in het Nederlands: “Vietnam is a country of almost’s.